Comsa ven la filial tecnològica Aritex a la xinesa Avic

Comsa Corporación continua amb la venda de filials no estratègiques per redreçar els comptes. La companyia participada per les famílies Miarnau i Sumarroca va anunciar ahir la venda d’Aritex, especialitzada en la tecnologia d’automatització de processos industrials per als sectors de l’automoció i l’aeronàutica. El comprador és Avic International, un consorci xinès dedicat a la fabricació d’avions i helicòpters. Comsa no va voler afegir ahir detalls sobre la venda, que serà presentada públicament el 20 d’abril, però fonts del mercat apunten que el preu de la transacció podria superar els 50 milions d’euros.

La divisió de tecnologia de Comsa, de la qual forma part Aritex, va facturar 101 milions d’euros l’any 2015. La companyia té entre els seus clients les principals companyies d’automoció, com Volkswagen, i d’aviació, com Boeing o l’europea Airbus, que va declarar la fins ara filial de Comsa com a millor proveïdor de l’any 2015. De cara al 2015, Aritex tenia previst arribar a una facturació de més de 84 milions i generar un resultat operatiu (ebitda) de 5,1 milions. Les últimes dades d’Aritex dipositades al registre corresponen al 2014, quan va facturar quasi 66 milions d’euros i va tancar amb unes pèrdues de 4,6 milions.

Fonts de Comsa van indicar que la venda forma part de l’estratègia del grup de posar ordre als negocis i centrar-se en les infraestructures, especialment en les relacionades amb el ferrocarril. Dins d’aquesta estratègia, Comsa ja s’ha desfet últimament d’altres filials i participacions, com CLD, la qual va vendre aquest mateix any al grup lleidatà Sorigué. L’any passat Comsa també es va desprendre de les seves participacions a la línia 9 del metro de Barcelona i al metro lleuger de Madrid. Unes vendes precedides en anys anteriors per altres, com la del 25% de l’Hotel W de Barcelona o la venda d’una participació de la filial de transports per ferrocarril a SNCF.

Refinançament

La venda de participacions, el refinançament d’uns 900 milions d’euros i la internacionalització formen part de l’estratègia de futur de Comsa, que l’any passat va facturar 1.265 milions. El 2014 -últim exercici amb dades publicades- el grup va perdre gairebé 30 milions.

Més continguts de