MásMóvil compra Yoigo per 612 milions

L'operador es consolida així com la quarta opció convergent a l'Estat i accentua la concentració del mercat de les telecomunicacions

A partir d'avui, els espanyols tenen una opció menys per triar si volen contractar qualsevol servei de telecomunicacions a Espanya. L'operador de telefonia MásMóvil ha anunciat aquest dimarts la compra de Yoigo per 612 milions d'euros i es consolida així com el quart gran operador capaç d'oferir una proposta convergent a nivell estatal. 

MásMóvil, un quart operador per desafiar l'oligopoli de la telefonia

Després de mesos d'especulacions, aquest operador format a partir d'un conglomerat de diversos operadors mòbils virtuals (OMV), ha anunciat aquest dimarts la compra del 100% de les accions de Yoigo en haver aconseguit un acord amb Telia Company, que tenia un 76% del capital, ACS Telefonía Móvil, que en tenia un 17%, i amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Siema Investment, que en tenien un 3% cadascú. L'operació queda pendent d'aprovació per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i s'espera que es faci efectiva a finals d'any. 

De fet MásMóvil fa un any que va anunciar la seva intenció de comprar Yoigo però la britànica Zegona, propietària de Telecable també va presentar oferta. Tot i això, finalment MásMóvil ha aconseguit tancar l'acord amb la sueca Telia i fer-se amb l'únic operador que fins ara l'impedia situar-se com la quarta opció convergent al mercat espanyol de les telecomunicacions. Aquesta és la segona compra de l'operador groc en l'últim trimestre. Meinrad Spenger, conseller delegat i fundador de MásMóvil explicava a l'ARA que la disponibilitat de caixa i les últimes ampliacions de capital que ha dut a terme la companyia el darrer any els permetia fer front a un pla d'inversions ambicions a curt termini.  I precisament, només en adquisicions MásMóvil s'ha gastat 770 milions si als 612 que pagarà per Yoigo s'hi sumen els que va desemborsar per Pepephone a finals d'abril. 

En un comunicat MásMóvil detalla que l'operació es finançarà a través d'una combinació de deute i capital del 60% i el 40% respectivament i assegura haver rebut interès per part d'inversors i institucions per més del 100% del finançament que necessita. 

Com serà el nou operador després de la fusió?

Segons detalla MásMóvil en un comunicat el nou grup comptaria amb uns ingressos de 1.070 milions d'euros i una quota del 10,5% dels clients residencials de telefonia mòbil a Espanya. En total, el nou operador resultant tindria 4,3 milions de clients. 

"Les adquisicions de Yoigo i Pepephone ens permetran reforçar i consolidar la nostra posició com a quart operador convergent de telecomunicacions a Espanya, amb gairebé 4,3 milions de clients, dels quals 4,2 són clients de mòbil i al voltant de 70.000 de banda ampla fixa", afirma Spenger en un comunicat.