Economia 23/11/2018

L'Acco inspecciona quatre empreses per la licitació del contracte de l'Aerobús

El supervisor de la competència catalana sospita que van cometre pràctiques anticompetitives

Efe
1 min
A l’aeroport amb l’Aerobús

BarcelonaL'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha anunciat que investiga quatre empreses del sector dels transports per possibles pràctiques anticompetitives en la licitació del contracte per portar a terme els desplaçaments en autobús entre Barcelona i l'aeroport del Prat (Aerobús).

En concret, l'Acco ha fet inspeccions domiciliàries a quatre firmes ubicades a Catalunya, durant els dies 20 i 21 de novembre, "per una possible pràctica anticompetitiva consistent en una suposada concertació d'empreses en l'àmbit de la contractació pública", ha informat l'entitat en un comunicat.

L'entitat ha investigat possibles acords entre aquestes companyies durant el procés de licitació del contracte de concessió del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers en autobús entre Barcelona i l'aeroport del Prat de Llobregat promogut per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

"Els acords entre competidors es consideren una infracció molt greu de la legislació de competència, que pot comportar multes de fins i tot el 10% del volum de negocis total de les empreses infractores de l'exercici immediatament anterior al d'imposició de la multa", ha assenyalat l'entitat.

En aquesta actuació, l'Acco ha comptat amb el suport i la col·laboració de personal de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. En cas que, com a resultat de la inspecció, es trobessin indicis de pràctiques anticompetitives prohibides per la llei de defensa de la competència, l'Acco ha anunciat que s'incoarà un expedient sancionador.

stats