Tecnologia
Economia 28/06/2022

Amelia tanca una ronda de 7 M€ i reforça el seu equip directiu

La companyia de realitat virtual aplicada a la salut mental vol créixer als Estats Units

1 min
L'equip d'Amelia Virtual Care

BarcelonaLa companyia tecnològica barcelonina de salut mental Amelia Virtual Care –abans coneguda com a Psious– ha tancat una nova ronda de finançament de 7 milions d'euros, que es destinarà bàsicament a la seva expansió als Estats Units i a reforçar la seva cúpula directiva. La ronda l'ha liderat el fons internacional Endra, i també hi ha participat el CDTI, organisme que depèn del ministeri de Ciència i Innovació espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Endra i el CDTI se sumen als socis actuals de la companyia en el seu finançament. El 2019 Amelia ja havia tancat una ronda de 6 milions d'euros, liderada per Sabadell Asabys i Caixa Capital Risc, que li va permetre desenvolupar la seva tecnologia i consolidar la seva presència tant a Europa com als Estats Units, on la companyia té una seu a San Francisco.

A més d'integrar els nous inversors, Amelia Virtual Care ha incorporat com a consellera delegada Afasana Akhter, i ha nomenat Raúl Peris com a director general d'operacions. L'objectiu, segons el fundador de la companyia, Xavier Palomer, és "reforçar el creixement" d'una companyia que duplica la seva facturació any rere any. Una facturació de dos milions d'euros anuals amb una plantilla de 60 persones.

Segons Palomer, entre el 40% i el 50% del negoci actual és als Estats Units, on l'empresa es vol reforçar, tot i mantenir el creixement a Europa des de les seves oficines centrals de Barcelona.

Amelia es dedica a la salut mental a través de la realitat virtual. Segons el director d'inversions d'Asabys, Guillem Masferrer, la companyia és líder en teràpies de realitat virtual amb més de 200.000 sessions ja fetes.

stats