Automoció

El conseller Torrent viatja a la Xina per intentar lligar l'aterratge de Chery a Barcelona

El Govern negocia el muntatge de cotxes del fabricant xinès a l'antiga Nissan de la Zona Franca

X.G.
2 min
La delegació de Chery amb patronals i sindicats.

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, viatjarà aquest dimecres a la regió de Wuhu, a la Xina, per reunir-se amb directius del grup automobilístic Chery amb l'objectiu de reforçar les negociacions que s'estan duent a terme per aconseguir el desembarcament del gegant asiàtic a Barcelona. Aquesta és la segona vegada en aquesta legislatura que Torrent s'entrevista a la Xina amb executius de Chery, encara que en aquesta ocasió coincideix amb un moment en què les converses per tancar un acord final estan força madures, segons fonts del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les negociacions perquè Chery aterri a Barcelona encaren la recta final, després de mesos de contactes a diverses bandes perquè la firma acabi muntant vehicles elèctrics a l'antiga fàbrica de Nissan a la Zona Franca. L'encarregat d'assegurar l'aterratge de Chery a Barcelona és EV Motors, la companyia matriu propietària de l'empresa d'enginyeria Btech i d'Ebro, la marca amb què sortiran gran part dels vehicles elèctrics que es preveu fabricar a la Zona Franca.

En el marc d'aquests contactes, delegacions de la companyia catalana han visitat també Wuhu, i tècnics i directius de Chery han viatjat ja diverses vegades a Barcelona. Fonts de l'empresa Btech han assegurat que les negociacions continuen avançant i que la voluntat és poder tancar un acord com més aviat millor. L'acord amb el grup xinès garantiria la càrrega de treball suficient per absorbir al voltant de 600 extreballadors de Nissan pendents de recol·locar i que fins a l'octubre compten amb contractes de formació. 

La Xina, amb una producció de 27 milions de cotxes el 2022, és el primer fabricant d'automòbils del món, davant dels Estats Units (10 milions), el Japó (7,8 milions) o l'Índia (5,5 milions).

Més contactes

El departament d'Empresa també ha assegurat, en un comunicat, que el conseller Torrent té previst mantenir durant el seu viatge reunions amb directius d'altres multinacionals del sector de l'automoció elèctrica a la Xina.

stats