Economia 20/03/2015

Banc Sabadell amplia capital en 1.600 milions per comprar el britànic TSB

Els accionistes del banc català tindran dret de subscripció preferent de les noves accions

Ara
3 min
Josep Oliu, president de Banc Sabadell / EFE

BarcelonaFinalment, l'operació s'ha confirmat aquest divendres. El Banc Sabadell ampliarà capital en 1.600 milions d'euros per finançar la compra de l'entitat britànica TSB Banking Group, valorada en aproximadament 1.700 milions de lliures esterlines –uns 2.350 milions d'euros–, segons ha informat aquest divendres l'entitat catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, ha explicat que l'adquisició es finançara en un terç amb recursos propis i en dos terços amb l'ampliació de capital, i no afectarà la ràtio de capital del Sabadell, sinó més aviat encara pujarà una mica. Guardiola ha explicat que el banc del Vallès passarà de tenir un 5% dels actius a l'estranger a un 22%. S'ha mostrat segur de que a banda del 50% del capital del TSB que ja té assegurat perquè li vendrà el Lloyd's, l'oferta pública d'adquisició (OPA) -amb una prima del 29%- pel 100% assolirà un èxit important, fins al punt de que el Sabadell podria acabar excloent de la borsa al banc britànic.

De la seva banda, el director general del Sabadell, Miquel Montes, ha explicat que les sinergies que s'aconseguiran, d'uns 160 milions, no vindran de retallades d'oficines i personal al TSB -que és el que passa habitualment- sinó de la migració del sistema de tecnologies de la informació de TSB a la plataforma del Sabadell.

Jaume Guardiola ha dit que l'operació aportarà valor ja des del primer any, però que ho farà especialment a partir de l'any 2018, quan ha s'hagi fet la migració de plataforma. El conseller delegat del Sabadell ha dit que l'operació podria quedar completada després de l'estiu, en un calendari aproximat en el que es necessitaran les autoritzacions del supervisor bancari britànic, de les autoritats de competència de Brussel·les, i paral·lelament de la finalització de l'ampliació de capital.

El consell d'administració del Sabadell ha aprovat per unanimitat presentar una oferta pública per adquirir la totalitat de les accions de TSB Banking Group a un preu de 340 penics per acció en efectiu. Es tracta d'una operació que permetrà al banc créixer al bressol de les finances, un moviment amb què s'especulava la darrera setmana.

El banc català ha subratllat que l'oferta compta amb el suport del consell d'administració de TSB que ha recomanat la seva acceptació als seus accionistes.

Així mateix, en el marc de l'oferta, Banc Sabadell i Lloyds han arribat a un acord pel qual l'entitat catalana adquireix un total de 49.999.999 accions de TSB, representatives d'aproximadament un 9,99% del seu capital social, i Lloyds ha atorgat un compromís irrevocable d'acceptar l'oferta pel que fa a la resta d'accions de TSB de les que és titular –en l'actualitat, 40,01%, aproximadament.

A més, Lloyds ha atorgat a Banc Sabadell una opció per adquirir fins a un màxim de 100 milions d'accions de TSB de les quals és titular i que representen un 20% del capital social de TSB.

L'entitat ha subratllat que l'augment de capital dinerari íntegrament assegurat està destinat a generar uns recursos bruts d'aproximadament 1.600 milions d'euros i que aquests recursos serviran per mantenir la ràtio de Capital Ordinari Tier 1 després de l'execució de l'oferta.

Ampliació no lligada a l'èxit de l'oferta

Segons l'entitat, l'augment de capital no estarà vinculat a la realització o l'èxit de l'oferta pública d'adquisició d'accions de TSB Banking Group i, per tant, els recursos provinents de l'emissió es poden destinar a qualsevol altra operació corporativa o altres fins corporatius generals del Sabadell.

L'ampliació de capital s'efectuarà mitjançant l'emissió d'un nombre d'accions noves a determinar, si bé no excedirà d'un màxim de 1.085.510.925 títols, amb un tipus unitari d'emissió d'1,480 euros per acció, equivalent a la suma del seu valor nominal de 0,125 euros més una prima d'emissió unitària d'1,355 euros, per ser desemborsat mitjançant aportacions dineràries.

Els accionistes del Banc Sabadell tindran dret de subscripció preferent de les accions amb una relació de subscripció de tres títols per cada 11 accions de les quals siguin titulars.

stats