Economia 14/09/2015

Banc Sabadell licitarà per una cartera d'hipoteques de Northern Rock, segons 'Expansión'

Seria la seva segona gran compra al Regne Unit, després del TSB

Ara
1 min
Brussel·les avala  la compra del TSB  per part del Sabadell

BarcelonaBanc Sabadell vol donar un nou pas de creixement al Regne Unit amb la compra d'una cartera d'actius de 13.220 milions de lliures –uns 18.000 milions d'euros– que està en mans del Govern britànic des de la nacionalització de les entitats NorthernRock i Bradford & Bingley, segons publica aquest dilluns el diari 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons fonts del sector financer britànic que cita el diari, el Sabadell està efectuant una revisió detallada d'aquests actius, que en la seva major part són hipoteques concedides per Northern Rock abans del seu col·lapse financer el 2008, per poder formular una oferta final a l'executiu de David Cameron. Un portaveu del Sabadell no va voler fer comentaris sobre l'operació.

La valoració de la cartera d'hipoteques nacionalitzades, segons els analistes, hauria de rondar els 400 milions de lliures. Banquers implicats en l'operació indiquen que es tracta d'una cartera amb baixa morositat i que ha estat sanejada per UKAR, la societat estatal que gestiona els bancs nacionalitzats al Regne Unit.

Si l'operació tira endavant, elevaria en un 50% el volum d'actius de TSB, l'entitat britànica que el Sabadell va adquirir abans de l'estiu per 1.700 milions de lliures (2.350 milions d'euros) per convertir-la en la seva plataforma de desenvolupament al Regne Unit.

Analistes consultats creuen que la compra de l'antiga cartera hipotecària de Northern Rock té sentit per al Sabadell perquè l'àmplia infraestructura de TSB (615 sucursals) necessita més ingressos i clients per ser sostenible.

stats