Economia 02/10/2019

L'expresident del Banco Popular Emilio Saracho assenyala l'anterior cúpula com a culpable de les irregularitats

L'exdirectiu declara a l'Audiència Nacional per la resolució de l'entitat

Laia Forès
2 min
L'expresident del Banco Popular, Emilio Saracho (dreta) arribant a la seva arribada a l'Audiència Nacional.

MadridL'endemà de la finalització del judici per la sortida a borsa de Bankia, l'Audiència Nacional investiga ara la responsabilitat dels dirigents del Banco Popular en les suposades irregularitats que van portar a la resolució de l'entitat i la seva venda per un euro al Banco Santander el juny del 2017. El jutge que instrueix el cas, José Luis Calama, ha començat aquest dimecres els interrogatoris als investigats amb l'últim president del banc abans de la seva venda, Emilio Saracho. El seu predecessor, Ángel Ron, està citat a declarar el 30 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Saracho, igual que va fer davant la comissió d'investigació del Congrés, ha atribuït davant el jutge tota la responsabilitat de la caiguda del Popular a l'anterior cúpula directiva i ha negat que ell fos l'origen de les filtracions sobre la situació financera de l'entitat. Segons ha dit l'expresident al jutge i al fiscal anticorrupció, Antonio Romeral, podria haver-hi hagut filtracions des del Consell d'Administració del banc que, en cap cas, ha assegurat, va fer ell.

L'últim president del banc, que només va ocupar el càrrec 108 dies, està acusat de manipulació del mercat, mentre que Ron ho està també per falsedat documental. Saracho ha argumentat que les irregularitats es van cometre durant la presidència d'Ángel Ron, durant la qual les accions del Banco Popular van caure un 98%. Sota la direcció de Saracho, ha subratllat durant l'interrogatori, el preu de l'acció va tenir alts i baixos, però en cap cas van patir una caiguda constant.

Segons han explicat a Europa Press fonts jurídiques, l'acusat ha declarat que els comptes ja estaven molt deteriorats quan va assumir la presidència del banc i que ell va fer el que va poder. Saracho ha destacat que l'ampliació de capital que es va fer abans de la seva arribada al banc, de 2.500 milions d'euros, era insuficient, lluny dels 8.000 milions que l'entitat necessitava per sanejar els comptes. Després de cinc hores d'interrogatori, el jutge ha suspès la declaració fins dijous a les 9.00 h del matí.

stats