CRISI
Economia 26/07/2012

La prima de risc cau 51 punts després que el BCE digui que farà "tot el necessari per preservar l'euro"

Les paraules de Mario Draghi també disparen l'Íbex, que creix un 6% en la seva millor jornada en dos anys

Efe
1 min
El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, a punt de parlar en una conferència amb inversors internacionals a Frankfurt.

LondresUnes simples paraules de Mario Draghi han estat suficients per capgirar els mercats. Draghi ha dit que el Banc Central Europeu farà "tot el necessari per preservar l'euro". "I creguin-me: serà suficient", ha rematat des de Londres, on avui ha pronunciat una conferència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Immediatament, la prima de risc ha començat a caure en picat fins a tancar la sessió en els 561 punts bàsics, 51 menys que en el moment de l'obertura. La caiguda s'ha degut a un important relaxament dels interessos que paga Espanya pels seus bons a 10 anys, que els inversors ja negociaven al mercat secundari amb una rendibilitat del 6,92%, lluny del 7,37% amb què es pagaven ahir.

L'Íbex-35 també ha rebut com una benedicció les paraules del governador del Banc Central Europeu i ha tancat amb un increment del 6,06%, la pujada més important des del maig del 2010. Al final, el selectiu espanyol ha tancat en els 6.368 punts.

Els valors que més s'han beneficiat de la bonança han estat Gamesa, que ha pujat un espectacular 19,88%; Mapfre, que ha guanyat un 14,13%, i Bankinter, que ha pujat un 13,90%. En total, fins a set valors han pujat més d'un 10%.

Totes les cotitzades de l'Íbex han viscut una jornada de números vermells. Els que menys han aprofitat la jornada alcista han estat Acerinox, que ha pujat un 0,84%; Red Eléctrica, amb un 0,86%, i Dia, amb un 1,18%.

La resta de borses europees també han celebrat el compromís del BCE amb la defensa de l'euro i Frankfurt ha guanyat un 2,7%, París un 4%, Milà un 5,6% i Londres un 1,3%.

stats