Economia 08/11/2012

El BCE renovarà per primer cop els bitllets d'euro, inspirant-se en els orígens grecs d'Europa

El primer bitllet que circularà serà el de 5 euros, que inclourà noves mesures de seguretat. És la primera renovació de la moneda des de la seva creació, i no obligarà a canviar els actuals bitllets

D.s.u.
1 min
Nova imatge que duran els bitllets de 5 euros, amb el rostre de la deessa Europa / BCE / HANDOUT / REUTERS

En plena onada de dubtes sobre la continuïtat de Grècia a l'euro, el Banc Central Europeu ha anunciat aquest dijous que renovarà tots els bitllets de la moneda, començant pel de 5 euros, amb inspiració en la mitologia grega, al llarg del 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els nous bitllets s'introduiran gradualment en els pròxims anys i inclouen noves mesures de seguretat, com un holograma, una nova marca d'aigua i un nou disseny del número, que canviarà de color.

Sense donar gaire detalls, el president del BCE, Mario Draghi, ha anunciat que començaran a circular amb els bitllets actuals, que mantindran el seu valor “idefinidament” i es podran canviar als bancs centrals. Encara no se sap quin serà el disseny final dels nous bitllets, que es presentaran el 10 de gener i s'exposaran al museu arqueològic de Frankfurt, on hi ha la seu del BCE. Després, hi haurà una campanya de familiarització i promoció.

stats