Economia 25/06/2019

El Banc Europeu d'Inversions presta 120 milions d'euros a Almirall per fer investigació dermatològica

La farmacèutica començarà el desenvolupament i comercialització del fàrmac 'lebrikizumab' a Europa

Paula Clemente
2 min
La seu que la farmacèutica té a Barcelona

BarcelonaEl Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha atorgat a la farmacèutica espanyola Almirall 120 milions d'euros perquè pugui oferir nous medicaments contra malalties relacionades amb la pell que encara no tinguin tractament eficaç. L'acord entre totes dues entitats s'ha ratificat aquest dimarts a Barcelona, on s'han reunit Emma Navarro, vicepresidenta del BEI, i Peter Guenter, CEO d'Almirall, per oficialitzar la signatura de l'acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la farmacèutica és utilitzar aquests diners per implementar el seu pla de recerca, desenvolupament i innovació. L'estratègia se centra en desenvolupar medicaments que permetin millorar la qualitat de vida dels pacients amb malalties dermatològiques inflamatòries, amb determinats càncers o amb malalties rares congènites.

L'acord s'ha firmat sota el paraigua del pla d'inversions per a Europa, altrament conegut com a pla Juncker, que permet que el Banc Europeu d'Inversions –institució de finançament a llarg termini de la UE– pugui incrementar el finançament d'inversions en projectes que contribueixin a impulsar el creixement econòmic i l'ocupació.

El conseller delegat d'Almirall, Peter Guenter, ha recordat a la mateixa reunió que la farmacèutica pagarà a la nord-americana Dermira fins a 165 milions de dòlars (gairebé 145 milions d'euros) pels drets de 'lebrikizumab', un fàrmac per tractar la dermatitis atòpica, que es desenvoluparà i comercialitzarà a Europa. El potencial de vendes d'aquest anticòs, estima Almirall, estarà al voltant dels 450 milions d'euros.

A l'exercir la seva opció de llicenciar els drets d'aquest medicament, Almirall pagarà a Dermira un import de 50 milions de dòlars (43,8 milions d'euros) i està obligada a abonar els pagaments addicionals quan aconsegueixi certs objectius. Això inclou 30 milions de dòlars (26,3 milions d'euros) en iniciar certs estudis clínics de fase 3, i fins a 85 milions de dòlars (74,5 milions d'euros) en aconseguir fites regulatòries i la primera venda comercial de 'lebrikizumab' a Europa.

A més, Dermira tindrà dret a rebre pagaments una vegada aconseguits uns llindars de vendes netes de 'lebrikizumab' a Europa, així com pagaments de 'royalties' de vendes netes.

"Els resultats suggereixen que el 'lebrikizumab' té el potencial de ser la millor teràpia contra la malaltia en persones que pateixen dermatitis atòpica de moderada a greu", ha conclòs la farmacèutica en una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

stats