PARC TEMÀTIC
Economia 06/11/2012

La Caixa abandona l'accionariat de Port Aventura

T.g.
1 min
La Caixa abandona l'accionariat de Port Aventura

BARCELONA.Criteria CaixaHolding ha deixat sense soci financer Port Aventura, que ara dependrà exclusivament del seu únic propietari, Investindustrial. La societat matriu de CaixaBank ha venut el 50% del capital que li quedava del parc temàtic a l'empresa inversora de la família Bonomi per un total de 105 milions d'euros, i s'ha deslligat definitivament del projecte, en el qual va entrar el 1994, uns mesos abans de la seva inauguració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, fonts d'Investindustrial citades en el comunicat oficial enviat per Criteria afirmen que tenen prou capacitat inversora per augmentar el pes internacional del parc, que ja rep el 40% dels visitants de fora d'Espanya. En concret, aquests portaveus asseguren que el seu "compromís d'inversió de 80 milions a la primera fase s'ha complert". "Ara hem desenvolupat un pla d'inversió de la mateixa quantia per poder impulsar encara més el creixement de Port Aventura a escala internacional", conclouen.

Investindustrial va comprar la meitat de Port Aventura el 2009 i ara ha acordat comprar l'altre 50%. L'operació inclou el parc temàtic i el Carib Aquatic Park, a més dels hotels Port Aventura, Caribe Resort, Gold River i El Paso, i també el centre de convencions. En canvi, en queden fora els terrenys on s'ha d'aixecar en un futur el projecte Barcelona World.

stats