Economia 16/01/2020

CaixaBank inicia un pla per prejubilar 376 empleats

L'entitat financera negocia amb els sindicats la sortida de treballadors a Barcelona i Terol

Albert Martín
1 min
Les mobilitats forçades encallen la negociació de l'ERO de CaixaBank

BarcelonaCaixaBank posa en marxa noves prejubilacions. L'entitat financera ha començat a negociar amb els representats sindicals un pla de "desvinculacions voluntàries" dirigit a empleats de Barcelona i Terol nascuts durant o abans de l'any 1962 (és a dir, que tenen a partir de 58 anys), segons ha pogut saber l'ARA. Aquesta mesura se suma a altres de similars que el banc ha impulsat en anys anteriors.

L'adhesió al pla és voluntària i només s'hi poden acollir els treballadors que compleixen amb les condicions, un total de 376 persones. Tot i així, CaixaBank estima que el nombre d'empleats que s'hi acolliran serà menor, ja què –asseguren des de l'entitat– depèn del nombre d'adhesions i del pressupost disponible.

Les converses per tancar un acord ja han començat i s'espera que durant els pròxims dies s'arribi a una entesa sobre els detalls del pla per poder obrir el termini de sol·licituds. Aquestes noves prejubilacions estaven previstes des de l'any passat i ja es van incloure en l'acord laboral que CaixaBank va signar amb els sindicats el 2019. A canvi d'aquestes baixes, el banc preveu fer noves contractacions a Barcelona, principalment de perfils joves per renovar la plantilla, de prop de 27.000 empleats.

stats