Economia 11/07/2019

Calviño anuncia que el govern espanyol revisarà a l'alça la previsió de creixement del PIB

La ministra vigila l'augment del preu de la vivenda i demana un Estatut de Treballadors del "s XXI"

Ara
2 min
La ministra d’Economia, Nadia Calviño, en una imatge recent.

BarcelonaLa ministra espanyola d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha avançat aquest dijous que el govern espanyol revisarà a l'alça la previsió de creixement del PIB per a aquest any, situat actualment en el 2,2%, en el pròxim quadre macroeconòmic. No ha precisat la xifra, però ha explicat a Onda Cero que es farà "en línia" amb les revisions fetes per altres organismes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Calviño fa referència a la Comissió Europea, que va anunciar ahir mateix que havia revisat en dues dècimes a l'alça, fins al 2,3%, el creixement per a Espanya el 2019. El Banc d'Espanya ho va fer també fa una setmana, en aquest cas fins al 2,4%.

Calviño ha valorat, a més, diverses qüestions d'actualitat. Sobre l'habitatge, ha indicat que ni el govern espanyol ni el Banc d'Espanya detecten símptomes d'una bombolla immobiliària. El que sí que ha reconegut és un increment de preu en ciutats com Madrid i Barcelona molt més important que a la resta del país. "Ho vigilem –ha assegurat Calviño–. El més important serà estimular l'oferta d'habitatge en el futur, i el ministre de Foment ja ha anunciat una ampliació de l'habitatge social".

A més, ha assegurat que un dels temes que es posaran sobre la taula si aconsegueixen formar govern és l'ampliació de les vies de protecció del client financer.

Ho ha dit en relació a la notícia que publica avui el diari 'Cinco días': Economia ha dissenyat un sistema de finançament que penalitzaria les entitats que més queixes rebin. En principi s'hauria fixat una taxa de 200 euros que les entitats haurien d'abonar per cada reclamació rebuda. "L'objectiu –ha explicat Nadia Calviño– és que els ciutadans no hagin de pagar per reclamar".

Reforma laboral

Pel que fa als plans del govern socialista sobre la reforma laboral del 2012, la ministra ha demanat "mirar cap al futur" i no dedicar "tota l'energia política" a fer i desfer reformes. "Revertir la reforma laboral no millorarà les condicions dels nois que estan treballant per a Deliveroo o Glovo", ha dit la ministra.

Segons ella, la ministra de Treball ha invertit "molt d'esforç i capital polític" en reunir-se amb totes les parts involucrades, i ha "invertit molta energia" en tirar endavant la negociació col·lectiva. "Aquest ha sigut un tema prioritari –ha sentenciat–, però no s'han donat les circumstàncies propícies per arribar a un acord".

Això sí, ha acabat afirmant: "Tan bon punt hi hagi govern començarem amb aquest projecte, perquè no hi ha temps per perdre". El que cal, segons ella, és un Estatut dels Treballadors per al segle XXI.

stats