Economia 11/06/2018

La Cambra de Barcelona proposa Kim Faura com a president de la Fira de Barcelona

El director general de Telefónica a Catalunya podria ser el relleu de Josep Lluís Bonet

Ara
2 min
Ada Colau i Josep Lluís Bonet en la presentació de resultats de la Fira.

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona ha reunit aquest dilluns la seva comissió executiva en una de les seves reunions ordinàries. Un dels punts de l'ordre del dia ha sigut abordar la proposta de nomenaments per renovar el consell de Fira de Barcelona, incloent-ne el president, Josep Lluís Bonet, segons han explicat aquest dilluns fonts de la institució a Europa Press i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Cambra és l'encarregada de proposar els consellers i el president de la Fira. Ara bé, tots els noms han de comptar amb el vistiplau de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat perquè el Consell General de la Fira (el qual agrupa les tres institucions) les aprovi.

L'actual director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, és el nom que sona a les travesses per substituir Bonet, mentre que entrarien a formar part del consell Helena Guardans (presidenta de Sellbytel), Pau Relat (conseller delegat de Mat Holding i president de FemCat), Mar Alarcón (consellera delegada de Social Car) i Manuel Vallet (vicepresident de Catalonia Hotels). Per la seva banda, en sortirien Núria Basi, Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí.

A més, continuarien en el càrrec Luis Conde (de Seeliger & Conde), Miquel Martí (Moventia), Agustí Cordón (Zeta) i Pedro Fontana (Áreas). Aquest últim acaba el seu mandat el juny del 2019, sense possibilitat de renovar.

Malgrat les intencions de la Cambra, fonts municipals consultades per l'ARA afirmen que encara no hi ha cap acord definitiu i reiteren que el consistori vol una dona a la presidència de la Fira.

S'estima que aquests canvis es debatin en el ple de la institució previst per al 21 de juny, un calendari que s'ha anat endarrerint després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, decidís posposar la convocatòria del consell general de la Fira de Barcelona fins després de la formació d'un nou Govern i l'aixecament de l'article 155 de la Constitució.

stats