Economia 28/06/2018

Carlyle arriba a un acord per ser el primer accionista de Codorníu

El fons d'inversió valora la companyia en 390 M€ i s'assegura comprar més del 50%

Ara
1 min
Exteriors del celler de Codorníu a Sant Sadurní d’Anoia.

BarcelonaEl fons d'inversió nord-americà Carlyle ha arribat a un acord amb la majoria accionarial per comprar el grup cavista català Codorníu, propietat de la família Raventós, segons ha avançat aquest dijous 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ARA. La firma dels Estats Units hauria obtingut més del 55% de les accions de la companyia de Sant Sadurní d'Anoia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, Carlyle hauria valorat Codorníu en prop de 390 milions d'euros, després d'haver augmentat dues vegades el preu de l'oferta. D'aquesta quantitat, 90 milions corresponen al deute de la cavista, que assumiria el fons d'inversió dels EUA. L'empresa té més de 200 accionistes entre les diferents branques familiars i, per tant, l'acord encara hauria de passar pel consell d'administració.

Actualment la presidenta de la companyia és Mar Raventós, mentre que Xavier Pagès és el conseller delegat del grup. Els últims serrells de l'operació s'haurien negociat aquesta nit, ja que el termini que havia donat Carlyle per arribar a un acord expirava aquesta matinada. Segons ha pogut saber l'ARA, el comitè d'empresa de Codorníu ha conegut la notícia a través de la premsa i està decepcionat amb la família Raventós per la falta de "transparència" amb l'operació.

Aquesta operació arriba després que la multinacional alemanya Henkell també comprés poc més de la meitat de Freixenet per 220 milions d'euros. En tots dos casos, la compra es va negociar entre les famílies fundadores que volien sortir de l'accionariat i les que volien mantenir la propietat.

stats