Economia 30/06/2015

Catalunya redueix el dèficit a la meitat fins a l'abril

El forat fiscal se situa en el 0,38%, lluny del 0,73% del PIB registrat fa un any

Dani Sánchez Ugart
1 min
Andreu Mas-Colell / ACN

MadridCatalunya és més a prop de quadrar els seus comptes. Fins a l'abril, el dèficit del Principat va ser del 0,38%, poc més de la meitat del 0,73% que es va registrar en el mateix període de l'any passat. Amb un forat entre ingressos i despeses de 788 milions d'euros, Catalunya va ser, amb diferència, la comunitat que va reduir més el seu dèficit en termes absoluts: l'any passat els números vermells ascendien als 1.461 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conjunt de les comunitats autònomes també van reduir el dèficit, tot i que de manera més modesta: va passar del 0,45% al 0,33%. Les comunitats hauran de fer un esforç per tancar l'any i complir l'objectiu de dèficit, que està marcat en el 0,7% per a final d'any.

Per la seva banda, el conjunt de les administracions de l'Estat van reduir fins al maig (aquestes dades van avançades respecte a les de les administracions en particular) un 16%, fins al 2,01% del PIB i els 21.999 milions, per sota del 2,47% registrat un any abans.

La secretària d'estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, ha tret pit per aquestes dades en una compareixença aquest dimarts al Congrés. Currás ha considerat que demostren que cal seguir en la línia de les reformes i ha destacat l'increment dels ingressos impositius, com el de l'IVA.

stats