Economia 22/08/2019

La Comunitat de Madrid també reclama a Sánchez 1.237 M€ del finançament autonòmic

El nou conseller d'Hisenda contesta a la crida d'Aragonès i diu que no ho farà "de la mà de Catalunya"

Efe
2 min
La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant l'acte de presa de possessió del càrrec.

MadridEl nou conseller d'Hisenda madrileny, Javier Fernández-Lasquetty, ha anunciat aquest dijous que Madrid ja ha reclamat per carta al president espanyol, Pedro Sánchez, els 1.237 milions d'euros impagats del finançament autonòmic.

L'endemà que el vicepresident català, Pere Aragonès, avisés que portarà l'Estat als tribunals per aquesta pugna, el polític madrileny ha assegurat en una entrevista a Esradio que Madrid "seguirà reclamant al govern el finançament ordinari que hauria d'estar arribant a totes les comunitats autònomes", però no ho farà "de la mà de la Generalitat de Catalunya, dels que volen destruir Espanya".

En aquest sentit, Fernández-Lasquetty ha contestat a les comunitats autònomes que critiquen Madrid per abaixar impostos i fer dúmping fiscal. De fet, els ha recomanat que "si els sembla un inconvenient tenir uns impostos molt més alts que la Comunitat de Madrid, la solució és molt senzilla: que els abaixin". "Per això tenen potestat legislativa", ha insistit el popular.

El govern de coalició de PP i Ciutadans farà la baixada fiscal més gran en la història de Madrid "al llarg de la legislatura sense desequilibrar en absolut els pressupostos". Tot i així, Fernández-Lasquetty ja ha admès que cal "estar atents als signes de crisi econòmica que s'estan observant". Sobre la reforma tributaria, ha detallat que la baixada de la la tarifa autonòmica de l'IRPF es farà "reduint mig punt cadascun dels cinc trams del segment autonòmic, elevant el mínim personal i familiar per descendents i aprofundint en les reduccions".

Segons el titular d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, es tracta d'"una transformació de la mentalitat en sentit profund" per deixar que "la gent es quedi amb els diners que ells mateixos han guanyat". En la seva opinió, les conseqüències d'aquesta baixada d'impostos "són positives, generen més dinamisme i més activitat econòmica".

stats