Economia 11/09/2018

Dimiteix el director financer d'ING per l'escàndol del blanqueig de capitals

Les autoritats holandeses van multar el banc amb 775 milions d'euros per permetre el frau

Ara
2 min
El director financer d'ING, Koos Timmermans, en un acte de l'entitat.

BarcelonaEl director financer del banc holandès ING, Koos Timmermans, ha anunciat aquest dimarts que dimitirà del seu càrrec després de la multa de 775 milions d'euros a l'entitat per permetre l'ús de comptes per al blanqueig de capitals. El directiu abandonarà la companyia i el seu consell d'administració en resposta a la sanció que li han imposat les autoritats holandeses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Timmermans era membre de la junta de gestió del banc i el responsable d'ING a Holanda durant els anys en què es van permetre comptes que blanquejaven diners (entre el 2010 i el 2016). El 4 de setembre ING Holanda va arribar a un acord amb la fiscalia del país per pagar una multa de 675 milions d'euros i restituir 100 milions més a canvi de tancar el cas.

Aquest acord va posar punt final a una investigació que va engegar l'oficina antifrau dels Països Baixos sobre les deficiències de l'entitat per prevenir el blanqueig. Les autoritats holandeses van detectar que els forats en la prevenció de delictes econòmics del banc van facilitar que clients amb comptes d'ING poguessin blanquejar centenars de milions d'euros.

"En vista d'aquestes circumstàncies i després de consultar amb la junta, Koos Timmermans deixarà el càrrec", ha confirmat l'entitat a través d'un comunicat. L'executiu va arribar a ING el 1996 i era membre de la cúpula del banc des del 2007. L'entitat holandesa ja està buscant un substitut, encara que Timmermans es mantindrà al càrrec fins que acabi aquest procés.

El president de la junta supervisora del banc, Hans Wijers, ha lamentat els "defectes" que la fiscalia holandesa ha trobat en l'operativa d'ING i ha assegurat que es prenen aquest assumpte "molt seriosament". "Tenim una tasca important al davant i la junta executiva està compromesa a completar diverses iniciatives per reforçar la gestió dels riscos", ha insistit Wijers.

stats