ECONOMIA
Economia 17/11/2011

La intervenció del BCE relaxa el preu del deute espanyol

El Banc Central Europeu (BCE) ha comprat deute espanyol per reduir la pressió dels mercats. Ha aconseguit l'objectiu, perquè el diferencial dels bons espanyols amb els alemanys s'ha rebaixat fins els 460 punts, el mateix nivell que el dimecres. A primera hora del dijous, el diferencial havia augmentat fins els 499 punts.

Ara
1 min
Les pantalles del palau de la borsa espanyola / EFE

BarcelonaLa irrupció del Banc Central Europeu (BCE) als mercats europeus de deute ha estat clau com apagafocs. Espanya ha col·locat 3.562 milions d'euros en obligacions a deu anys el matí del dijous, però s'ha vist obligada a apujar el seu interès al 7,088%, el més alt des de 1997.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com que això ha representat una pujada del 30% respecte al 5,45% que va aplicar en l'anterior subhasta d'aquesta denominació, celebrada el passat 20 d'octubre, el BCE ha decidit iniciar la compra de deute espanyol. De fet, arribar al 7% és insostenible a llarg termini, i representa un nivell similar al que pagaven Grècia, Irlanda i Portugal abans de ser rescatats.

Minuts després de la subhasta, la prima de risc d'Espanya se situava en 495 punts bàsics, el nivell més alt des de la creació de l'euro, amb la rendibilitat del bo a deu anys en el 6,72%. Però finalment, la intervenció del BCE ha apaivagat els ànims i ha fet tancar el diferencial amb el bo alemany en els 460 punts, el mateix nivell que ahir. Aquesta rendibilitat s'ha situat en el 6,49%, per sobre del 6,41% que va tancar el dimecres.

stats