Economia 29/05/2013

L'empresa de comerç electrònic japonesa Rakuten s'instal·la a Catalunya

La companyia crea una filial a Barcelona i contractarà d'entrada 25 persones per abordar el mercat espanyol i portuguès i impulsar l'expansió a l'Amèrica Llatina

E. F.
1 min
La reunió de Rakuten amb el conseller d'Empresa, Felip Puig.

BarcelonaL'empresa japonesa Rakuten, que és número 1 en comerç electrònic al país nipó, ha anunciat que obre una filial a Barcelona aquest estiu. D'entrada, l'aterratge suposarà crear 25 llocs de treball que creixeran fins als 80 en tres anys, segons els plans de la companyia.

Rakuten és al top 10 de companyies d'internet al món, i competeix amb altres gegants, com ara Google, Amazon, eBay o Yahoo. La filial catalana serà la segona que s'obre a Europa després de la de França. Fins ara, la companyia japonesa comptava només amb una societat comercial a Madrid.

A partir de les oficines de Barcelona, que s'inauguraran oficialment a la tardor, l'empresa no només aspira a entrar amb força al mercat espanyol –que vol liderar en cinc anys– sinó també encarar l'expansió cap a Portugal i l'Amèrica Llatina.

Rakuten, fundada el 1997 a Tòquio, és una plataforma per a pimes de sectors diversos (des d'electrònica fins a productes de la llar, cinema o videojocs) que poden posar a la venda els seus productes i obtenir serveis de logística o màrqueting.

stats