Economia 17/04/2014

Els fabricants francesos ja poden copiar les càpsules de Nespresso

El gegant suís Nestlé cedirà el disseny de les monodosis i compartirà qualsevol novetat tècnica per evitar problemes d'incompatibilitat a França

Ara
2 min

BarcelonaNespresso, filial de l'empresa suïssa Nestlé, s'ha compromès a cedir el disseny de les seves càpsules de cafè a la resta de fabricants després de ser acusada d'abús dominant per empreses com L'Or Espresso, propietària de Marcilla, i Ethical Coffee Company, segons ha publicat aquest dijous Euronews.

Per tal de deixar de provocar incompatibilitat entre càpsules i màquines, Nespresso també comunicarà les modificacions tècniques que faci en el disseny de les monodosis a les empreses que ho sol·licitin tres mesos abans que surtin al mercat. Mantindrà, a més, la garantia de les seves màquines encara que utilitzin una altra marca de monodosis. La filial de Nestlé també ha comunicat que evitarà comentaris crítics a la premsa sobre els productes dels seus rivals.

Nespresso va ser la primera empresa a patentar les càpsules monodosi per a màquines de cafè. El 2012, del total de càpsules venudes a França, el 73% eren de Nespresso. Només aquest país suposa un quart dels seus ingressos mundials.

stats