Economia 24/05/2018

Escorcollen la seu de Pimec durant la macrooperació de la UDEF

El jutge investiga tres subvencions de la Diputació a la patronal

Ara
2 min
Dos furgons de la Policia Nacional davant de la seu de PIMEC aquest dijous

BarcelonaAgents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional escorcollen des de dos quarts de deu del matí la seu de la patronal catalana Pimec al carrer Viladomat de Barcelona, segons han confirmat a l'ARA fonts de l'entitat. Els efectius de la Policia Nacional encara són dins l'edifici i han requerit la presència dels responsables de la patronal que lidera Josep González.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Almenys dues furgonetes de la Policia Nacional s'han dirigit a la seu de Pimec en el marc de l'operació. La UDEF està portant a terme aquest dijous una macrooperació a la Diputació de Barcelona i en diverses seus de la Generalitat per buscar proves de presumptes subvencions irregulars.

En concret, el jutge que porta el cas, Joaquim Aguirre, ha autoritzat el registre per buscar informació sobre tres subvencions suposadament irregulars concedides per la Diputació de Barcelona a la patronal catalana de petites i mitjanes empreses.

Es tracta de tres expedients iniciats l'any 2014 per a tres subvencions a Pimec, una de 20.000 euros, una altra de 39.000 euros i la tercera de 45.000 euros, segons s'indica en la interlocutòria d'entrada i escorcoll a la seu de la patronal.

El magistrat veu en la tramitació d'aquests expedients de les subvencions indicis de criminalitratm en concret d'un delicte de malversació de fons públics en concurs amb prevaricació administrativa, i fins i tot veu en els expedients de les subvencion s "un incompliment bastant groller les procediment administratiu".

El jutge indica que els responsables de Pimec havien de saber que les peticions de subvencions no tenien fonament i la seva concessió només es debia a "la intervenció última de Jordi Castells, que dins de la Diputació de Barcelona imposava el seu criteri enfront dels inconvenients procedimentals que presentaven els tècnics d'aquesta administració".

A més, el magistrat apunta a l'"especial relació" entre Castells i Joaquim Ferrer Serra, que va ser director del departament internacional de Pimec fins el 2014, i que en la interlocutòria es destaca que era soci fundador i administrador únic de dues empreses també subvencionades per la Diputació, Sestrategic i Konsector. Destaca la interlocutòria que Ferrer Serra va treballar per a organismes públics de la Generalitat i va treballar per al grup parlamentari de CiU.

La interlocutòria indica que la relació entre Castells i Ferrer té una altra coincidència, en l'atorgament d'una subvenció de 47.120 euros a la Fundació Privada Utopia, considerada també irregular i que també s'investiga en la causa.

Per a la investigació, el jutge autoritza als efectius de la Udef a fer l'entrada i escorcoll a la seu de Pimec i requisar documentació en paper o en suports informàtics i el visionat i buidatge del correu electrònic, tant personal com corporatiu, vinculat a l'investigat.

stats