Economia 27/11/2014

Les entitats FemCat i Xamfrà, premis ARA 2014

La fundació privada d'empresaris rep el guardó Ignasi Pujol al foment de l'emprenedoria, mentre que el centre de música i escena per a la inclusió social del Raval s'endú el Tatiana Sisquella a la contribució social

Ara
3 min

BarcelonaLa fundació privada d'empresaris FemCat i el centre de música i escena del Raval Xamfrà són els guanyadors dels premis ARA 2014, que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de l'ARA, Ferran Rodés, han lliurat aquest dijous al vespre durant l'acte de celebració dels quatre anys del diari ARA al Palau de la Música.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

FemCat ha recollit el premi Ignasi Pujol al foment de l'emprenedoria, pel qual el diari ha volgut reconèixer el seu treball amb el programa 'Escola i Empresa', de millora de la capacitat emprenedora i d'innovació de Catalunya. El programa consta d'un calendari de conferències que s'imparteixen a diverses escoles del territori català.

Les xerrades corren a càrrec d'un emprenedor o d'un empresari que explica la seva experiència professional amb l'objectiu d'ajudar els estudiants a visualitzar la vida de l'empresa des d'un altre punt de vista a part del de l'escola i desmitificar tot aquest món per aconseguir que els alumnes s'hi identifiquin. El projecte, iniciat el 2010 amb la col·laboració del departament d'Ensenyament de la Generalitat, ha arribat aquest 2014 a un total de 12.000 alumnes de la mà de 110 empresaris.

Durant l'entrega del premi Ignasi Pujol també s'ha fet una menció especial a Junior Achievement Catalunya, l'organització de foment de l'emprenedoria més important a nivell internacional, i que des de fa quatre anys realitza programes educatius pràctics arreu de Catalunya per a alumnes d'entre 7 i 25 anys.

El germà d'Ignasi Pujol, Xavier Pujol, ha tingut unes paraules d'"agraïment i orgull" per la iniciativa del premi, al qual s'ha referit com "el darrer projecte professional de l’Ignasi". "Em sembla molt oportú, i més quan ell va assistir, ara fa un any, a l’acte del 3r aniversari tan bon punt sortia del tractament contra el càncer", ha dit. "Ignasi, et trobem molt a faltar", ha afegit, per concloure: “Gràcies, Ignasi, que el teu far ens il·lumini”.

"La música i la gent gran eren dues de les grans passions de la Tati"

El centre Xamfrà, per la seva banda, ha recollit el rep el premi Tatiana Sisquella a la contribució social. Instal·lat al barri del Raval de Barcelona des del curs 2004-2005, es tracta d'un projecte que utilitza la música, la dansa i el teatre per minimitzar la segregació escolar que hi ha a Ciutat Vella.

La iniciativa uneix en un mateix espai nens que viuen en famílies benestants amb altres amb un nucli familiar desestructurat, i la manera de trencar les diferències és, precisament, a través d’activitats que giren entorn de les arts escèniques.

En l'entrega del guardó s'ha fet una menció especial a la Fundació Amics de la Gent Gran, que des de 1987 treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La seva missió és lluitar contra la soledat i marginació social de la tercera edat a través de l'atenció i acompanyament a aquest col·lectiu i les accions de sensibilització social.

El periodista i marit de Tatiana Sisquella, Joan Maria Pou, ha argumentat la tria dels guanyadors explicant que "la música i la gent gran eren dues de les grans passions de la Tati". "No es pot parlar d’ella sense fer referència a la seva passió per la música o la gent gran", ha dit. Pel que fa a la música, ha admès que Sisquella cantava a tota hora i coneixia "totes les cançons". "I sempre deia que no fem prou cas a la gent gran", ha afegit.

"La seva absència es fa present cada dia"

Abans de l'entrega de premis, el director de l'ARA, Carles Capdevila, ha recordat que "aquest 2014 va començar de la pitjor forma a la redacció". "Vam perdre l'Ignasi Pujol, un gran cap d’economia i líder moral de la redacció. I la Tatiana Sisquella, una col·laboradora estimadíssima", ha afirmat. Abans de donar pas a un vídeo en record dels dos periodistes, ha deixat clar que "la seva absència es fa present cada dia" al diari.

El president de la Generalitat, Artur Mas, també ha tingut unes paraules de record per a aquestes "dues persones molt joves, el record de les quals encara respira". "Eren una combinació de molta professionalitat, rigor i alegria i bon humor", ha afirmat, per concloure: "Es pot tenir un sentit positiu de la vida fins i tot en les circumstàncies més complicades i combinar això amb una alta professionalitat i rigor". També ha tingut un record per a "totes aquelles persones joves que dissortadament no poden viure plenament aquests moments que està vivint el país".

stats