Economia 08/05/2018

Florentino Pérez diu que ACS guanyarà un 35% més gràcies a la compra d'Abertis

Nadal recorda que ACS i Atlantia encara no tenen totes les autoritzacions

Ara
3 min
Abertis i Waze s'alien per millorar la seguretat viària

BarcelonaEl president d'ACS, Florentino Pérez, ha afirmat aquest dimarts que el grup preveu guanyar el 2019 un 35% més que el 2017 després de comprar Abertis juntament amb la seva filial alemanya Hochtief i la italiana Atlantia, i ha assegurat que la intenció és elevar el dividend "com a mínim" en la mateixa proporció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el conseller delegat d'ACS, Marcelino Fernández Verdes, ha avançat que la nova Abertis reduirà el seu deute en 3.000 milions (de 10.000 a 7.000 milions) gràcies a les desinversions que tenen previst emprendre després de la seva compra.

Precisament aquest dimarts acaba el termini que tenen els accionistes d'Abertis perquè decideixin si van o no a l'oferta pública d'adquisició (opa) presentada per Hochtief (ACS) i Atlantia. Si l'opa tira endavant, les accions d'Abertis seran traspassades a una societat coparticipada per Atlantia (50% del capital més una acció), ACS (30%) i Hochtief (20% menys una acció).

"L'operació per adquirir Abertis persegueix maximitzar la creació de valor a llarg termini: afegirà molt valor al grup", ha subratllat Florentino Pérez, que ha subratllat que tindrà un impacte significatiu en termes de benefici i de generació de caixa.

ACS ha celebrat aquest dimarts junta d'accionistes, en la qual Pérez ha explicat que l'aliança "estratègica" entre aquestes tres companyies líders en el sector de les infraestructures pretén unir esforços i combinar capacitats per "desenvolupar un projecte global i enriquidor per a tots".

Així, en la seva opinió, aquesta operació, al costat de les excel·lents perspectives de creixement que presenta el grup, "repercutirà en un increment substancial del benefici net i els fons distribuïbles en els pròxims anys".

"Esperem que el benefici net del grup el 2019 creixi per sobre del 35% respecte al benefici de 2017", quan ACS va guanyar 802 milions d'euros (un 6,8% més que l'any anterior) i va facturar 34.898 milions (un 9,1% més).

El president d'ACS ha dit que han identificat projectes pels quals licitar en els pròxims quatre anys per valor de 200.000 milions d'euros, i ha recordat que l'acord signat preveu col·laborar en les inversions en concessions principalment a l'Amèrica del Nord, Austràlia i Europa.

Per la seva banda, el conseller delegat d'ACS i màxim executiu de Hochtief, Marcelino Fernández Verdes, ha dit que "a nivell econòmico-financer, per a ACS l'operació té un impacte positiu tant en el balanç com en el compte de resultats i flux de caixa".

Permisos pendents

Sobre l'opa a Abertis, el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha avançat aquest dimarts que ACS i Atlantia –a través de Hochtief– ja han demanat les tres autoritzacions relacionades amb Hispasat que els faltaven per comprar Abertis, tot i que encara no han estat concedides.

Abertis és el principal accionista de l'operadora de satèl·lits Hispasat, i el govern espanyol n'ha d'autoritzar la venda perquè afecta les telecomunicacions i la defensa. Nadal ha explicat que, de moment, les dues empreses només compten amb el permís relatiu a l'espectre (les freqüències que utilitza Hispasat), que se li va concedir a Hochtief abans de l'acord assolit per ACS i Atlantia per prendre el control d'Abertis de manera conjunta.

Les tres autoritzacions que ACS i Atlantia encara han d'obtenir es refereixen a l'espai geoestacionari dels satèl·lits, al pla de negoci d'Hispasat i a les tecnologies de doble ús, que correspon al ministeri de Defensa. "Comprar Abertis és complex", ha apuntat el titular d'Energia després de participar en una jornada sobre el sector elèctric organitzada pel Consell Econòmic i Social (CES).

Protesta sindical

D'altra banda, demà dimecres, al matí, hi ha convocada una concentració de CCOO enfront de la seu d’Abertis a Barcelona, al passeig dels Til·lers, per denunciar les "conductes antisindicals" dutes a terme per part de l'empresa durant el procés negociador, materialitzades en l'obertura d'expedients disciplinaris a set sindicalistes de CCOO a Abertis.

A més, el sindicat ha convocat aturades parcials cada cap de setmana, des d'aquest i fins al 24 de juny, Sant Joan, en protesta per aquesta situació.

stats