Economia 20/02/2015

La Generalitat rescatarà l'autovia Vic-Ripoll per 275 milions

L'empresa concessionària no pot pagar el crèdit sindicat, i al contracte diu que és la Generlaitat qui l'ha d'assumir, segons 'La Vanguardia'

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja va reconèixer a finals d'agost  que el cost d'indemnitzacions si es revoca la concessió d'ATLL serà elevat.

BarcelonaLa Generalitat haurà de rescatar l'autovia C-17 de Vic a Ripoll, després del fracàs de la negociació entre Cedinsa, la concessionària, i els bancs, per refinançar un crèdit sindicat de 220 milions. Segons informa aquest divendres 'La Vanguardia', la banca creditora considera que el "projecte està sobredimensionat" i tira la tovallola sobre la possibilitat d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això obliga la Generalitat a acudir al rescat perquè, segons el contracte, està obligada a subrogar-se el crèdit de Cedinsa (formada per FCC, Comsa Emte, Copisa i Copcisa). Un cop la Generalitat es quedés el crèdit de 220 milions, com que Cedinsa, en principi , no l'hi podrà pagar, el Govern haurà de rescatar-le i quedar-se la infraestructura, fet pel qual haurà de pagar 55 milions més pel capital desemborsat.

stats