Economia 25/10/2017

El Govern crea un sistema per captar seus empresarials digitalment

Posarà en marxa un certificat de residència digital

Xavier Grau
1 min
La seu de la conselleria d'Economia / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl govern de la Generalitat impulsarà un sistema de captació digitalitzat de seus d'empreses de tot el món que vulguin operar a Catalunya. El sistema vol que les empreses puguin instal·lar-se a Catalunya i administrar-hi un negoci sense la necessitat de tenir-hi presència física.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, segons ha informat aquest dimecres el departament de la Vicepresidència i Economia, es posarà en marxa un certificat de residència digital per a empreses de tot el món, cosa que els permetrà operar en territori català.

La identificació digital permetrà posar en marxa un negoci i administrar-lo sense que l'empresa s'hagi d'establir físicament a Catalunya. El sistema permetrà obrir un compte corrent 'online' en una entitat bancària de Catalunya i formalitzar contractes i altres tràmits administratius gràcies a la signatura digital.

L'objectiu, segons el Govern, és atreure talent i inversions internacionals, afavorir els projectes estratègics i avançar en el posicionament de Catalunya com a referent de la innovació digital. A Catalunya el sector de les tecnologies de la informació compta amb 13.800 empreses i dona feina a més de 104.000 persones.

Catalunya segueix amb aquesta iniciativa l'exemple d'Estònia, que el 2014 va ser el primer estat a implantar l'e-residència per a les empreses. Actualment aquest país compta amb més de 4.000 empreses establertes a través d'aquest sistema.

stats