Economia 31/07/2019

Grifols guanya un 10% menys el primer semestre

La multinacional guanya 286 milions i incrementa la seva xifra de negoci un 14%

Ara
1 min
Víctor Grífols (president de Grifols) i el seu germà Raimon (coconseller delegat de la companyia).

BarcelonaLa multinacional d'hemoderivats Grifols va guanyar 286,9 milions d'euros els primers sis mesos de l'any, un 10% menys que durant el mateix període del 2018. La xifra de negoci va arribar als 2.423 milions, amb un increment del 14,3%. Segons ha informat la companyia, sense tenir en compte extraordinaris, el benefici ajustat del grup supera els 352 milions, un 1% menys que el mateix període del 2018.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Comparant-lo amb el 2018, el resultat financer inclou l'impacte per l'evolució dels tipus d'interès i el canvi de normativa comptable relacionada amb el nou tractament dels arrendaments, que puja a 16,6 milions durant el primer semestre. A més, també compta amb l'impacte positiu de la desinversió en TiGenix per 32 milions d'euros.

El benefici brut d'explotació o ebitda (beneficis abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) es va situar en 696 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, amb un augment del 13,5%, i, per primera vegada des de feia anys, la divisió dedicada a la farmàcia hospitalària va tenir una xifra positiva en aquest àmbit.

La ràtio d'endeutament net ha millorat significativament i la seva gestió continua sent una prioritat per a la companyia, un cop les inversions estratègiques dels últims anys estan operatives.

Durant el segon trimestre, Grifols ha executat l'opció de compra sobre el 51% del capital del grup nord-americà Interstate Blood Bank i les seves filials per uns 88 milions d'euros.

Les accions de Grifols patien una lleu caiguda aquest matí del 0,9%.

stats