Economia 23/01/2019

Grifols adquereix l'exclusiva d'un medicament de la nord-americana Rigel per Europa i Turquia

Pagarà fins a 261 milions d'euros pels drets del fàrmac per tractar el PTI

Ara
1 min
Grifols inverteix 16,5 M€ 
 En una nova planta al Brasil

BarcelonaEls laboratoris catalans Grifols han arribat a un acord amb la companyia biotecnològica nord-americana Rigel Pharmaceuticals per a la comercialització en exclusiva del seu fostamatinib hexahidrat de disodi a Europa i Turquia. Aquest medicament va ser aprovat per la oficina federal de medicaments (FDA) dels Estats Units l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La multinacional catalana d'hemoderivats farà un pagament inicial de 30 milions de dòlars en efectiu (uns 26,4 milions d'euros) per aquests drets, i podria fer pagaments addicionals de fins a 297,5 milions de dòlars (uns 261,8 milions d'euros) en funció que es compleixin les fites de regulació i comercials.

Actualment, fostamatinib està disponible a Estats Units amb el nom comercial Tavalisse i és el primer i únic inhibidor de la proteïna SYK1 indicat per al tractament de la púrpura trombocitopènica immune crònica (PTI) en pacients adults que no han respost a un altre tractament previ.

L'Agència Europea de Medicaments està avaluant la sol·licitud d'Rigel per a l'autorització de la comercialització de fostamatinib com a tractament d'aquesta malaltia crònica en en adults, que va ser admesa el 4 d'octubre del 2018.

Rigel espera que el Comitè de Medicaments d'Ús Humà emeti una primera valoració en el quart trimestre del 2019, per la qual cosa es podria obtenir l'aprovació europea a finals del 2019.

Grifols ha destacat que l'acord és una oportunitat per complementar la cartera de productes de la seva divisió 'bioscience' i seguir donant resposta a malalties cròniques i minoritàries, ja que el fostamatinib té potencial per diverses indicacions, a més de la PTI.

stats