Economia 28/10/2014

Guindos diu que l'OPV d'Aena s'ha paralitzat per un "tema merament procedimental"

El ministre d'Economia resta importància al retard en el llançament a borsa del gestor aeroportuari espanyol

Europa Press
1 min
Luis de Guindos - ANDREA COMAS / REUTERS

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que la decisió de paralitzar l'oferta pública de venda (OPV) del gestor aeroportuari Aena es deu a un tema "merament procedimental" i no a "qüestions fonamentals de valoració ni d'estratègia".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho ha dit durant la compareixença a petició pròpia davant la Comissió d'Economia del Congrés, dies després que el Consell de Ministres decidís retardar almenys una setmana l'aprovació del full de l'OPV del 28% d'Aena , que tenia previst registrar-se el passat divendres a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV).

Segons De Guindos, es tracta de "complir tots i cadascun dels tràmits escrupolosament" en nom de la "transparència". "Hi ha una comissió de seguiment que està veient si en tots els procediments s'ha produït (aquesta transparència) i, per descomptat, no té res a veure amb qüestions fonamentals de valoració ni d'estratègia ni de res de res", ha insistit.

"Volem ser absolutament escrupolosos en la privatització d'Aena, i la comissió de seguiment, en la qual hi ha els ministeris d'Hisenda, Economia, Foment i l'Oficina Econòmica del president, han identificat un tràmit que necessita més informació addicional. I aquesta és la raó (del retard)", ha insistit el ministre.

L'OPV d'Aena és la segona part del procés de privatització parcial que el govern espanyol aborda en l'operador d'aeroports per cedir al capital privat el 49% del seu capital, mentre el 51% restant quedarà en mans de l'Estat. El Ministeri de Foment confia que el Consell de Ministres d'aquest divendres, 31 d'octubre, aprovi definitivament el fullet per debutar al parquet el proper 12 de novembre.

stats