Economia 17/01/2019

Henkell reformula els comptes de Freixenet i retalla el benefici del 2018 de vuit milions a un

L'empresa va obtenir una facturació de 542 milions d'euros

Ara
1 min
Freixenet és el grup que va rebre més subvencions, més de 3,5 milions d'euros

BarcelonaEl grup alemany Henkell, propietari de Freixenet, ha corregit els comptes de l'exercici 2018 –que es van tancar l'abril del 2018– de la cavista catalana per rebaixar el benefici de 8,4 milions d'euros a 1,07 milions, segons informa 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els comptes actualitzats, el 2017 Freixenet va facturar 542 milions d'euros, un 1,3% més que l'any anterior. Pel que fa a la societat individual de Freixenet –no al conjunt del grup–, Henkell també va refer els comptes per modificar els beneficis inicials de 6,6 milions d'euros, que passen a ser pèrdues de 3,6 milions. La multinacional alemanya va prendre el control de la cavista el juliol del 2018, és a dir, amb els comptes del 2018 ja tancats.

El descens dels beneficis del grup es deuen, segons la mateixa companyia, a l'increment del preu del raïm, un fet que va obligar a disminuir els marge un 3,6%. No obstant, Freixenet va frenar l'impacte d'aquest augment de preus de la seva matèria primera amb una contenció de les despeses en personal i amb la retallada d'altres costos.

Freixenet va aconseguir el 80% de les vendes en mercats exteriors, sobretot en països de la Unió Europea. En concret, el mercat europeu va aportar 281 milions, mentre que a Espanya va facturar 110 milions, un escàs 0,8% més que en l'exercici anterior.

L'abril del 2018 l'empresa tenia un deute a curt termini de 299 milions d'euros, que actualment ja ha estat tornat. A més, també devia 43 milions d'euros a llarg termini. Just abans de la venda a Henkell, l'empresa va repartir un dividend d'1,1 milions d'euros amb càrrec a les reserves.

stats