Economia 29/10/2014

El grup Husa té un forat d'almenys 154 milions d'euros

Els administradors concursals no descarten que caiguin altres empreses de l'òrbita de Joan Gaspart

Xavier Grau
2 min

BarcelonaLes empreses en concurs de creditors del grup Husa -el grup hoteler de Joan Gaspart- tenen un forat conjunt d'almeny 153,9 milions d'euros, segons l'informe inicial dels administradors concursals que han presentat avui en audiència pública al jutge del Mercantil número 3 de Barcelona, José María Fernández Seijo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquest informe inicial, el patrimoni net negatiu de les sis companyies analitzades és de 153,9 milions, tot i que si es content els crèdits contingents, que són aquells que es poden produir en un futur o que estan en litigi, la xifra podria pujar fins a 202 milions d'euros.

Una quantitat que encara podria augmentar, ja que tant els administradors judicials com el propi magistrat creuen que podria entrar en concurs de creditors alguna altra de les empreses del grup.

Ara les parts tenen deu dies per impugnar aquest informe inicial, i després es passarà a elaborar el definitiu, amb la idea de que abans de Nadal estigui llest i que per Setmana Santa es pugui acabar amb tot el procediment amb un conveni amb els creditors amb quitances que donin viabilitat o amb liquidació.

El jutge ha agraït especialment la col·laboració de la família Gaspart durant tot el procediment el que ha permès, ha dit, que l'empresa hagi pogut seguir en funcionament. També ha agraït la bona disposició dels treballadors, sobretot en la negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que va entrar en vigor al juliol.

Les empreses en concurs a les que fa referència l'informe són Hosteleria Unida SA, CCIB Catering SL, Banquetes Reunidos SLU, Hosteleria Unida Dos SAU, i Hoteles Jardines de Albia SLU.

Els principals creditors són l'Agència Tributària i la Seguretat Social, entre les administracions públiques, i Sabadell i CaixaBank, entre les entitats bancàries.

stats