Economia 05/11/2020

L'incendi a la fàbrica de Silence a Molins de Rei no aturarà la producció de motos

La marca va avançar el trasllat a la nova planta de Sant Boi pel covid-19

Xavier Grau Del Cerro
2 min
Imatge de l'incendi a la planta de Silence.

BarcelonaL'incendi que hi va haver dimecres a la nit a la fàbrica de motos elèctriques Silence a Molins de Rei no paralitzarà la producció de vehicles d'aquesta marca, segons han informat fonts de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La pandèmia ha fet que la marca avancés el trasllat de la producció de la planta de Molins de Rei a la de Sant Boi. La producció, que estava previst traslladar-la a començament de l'any que ve, es va portar de Molins de Rei a Sant Boi el mes de maig passat, després del confinament, per complir les mesures de seguretat –com la distància entre persones– establertes per fer front al covid-19.

A la planta de Molins de Rei, on abans es muntaven les motos, ja només hi quedaven departaments com màrqueting, comercial, vendes i proveïdors, que no són essencials per a la producció, i el muntatge de les bateries. Però l'estoc de bateries que tenia la marca permet continuar la producció de motos i no s'ha vist afectada la fabricació pròpia o per a tercers, com Seat, segons fonts de l'empresa.

Silence ha subratllat que està elaborant un nou pla de contingència per poder cobrir totes les comandes a clients i que treballarà "de la manera més ràpida possible" per restablir la normalitat a la planta afectada.

Aclarir l'origen del foc

A banda, la companyia celebra que no hi hagi hagut persones ferides i agraeix la ràpida actuació dels Bombers. Silence assegura que la planta afectada comptava amb totes les mesures de seguretat previstes per la legislació i que el seu equip tècnic, juntament amb els serveis d'extinció d'incendis, intenten aclarir-ne les causes.

L'incendi a la planta de Silence va començar dimecres poc abans de les 21.00 i es va extingir passada la mitjanit. El foc va calcinar les dues naus del grup situades al polígon industrial El Pla i la part superior d'una tercera nau dedicada a feines de neteges químiques, industrials i de clavegueram. En total es van haver de mobilitzar 25 dotacions dels Bombers.

Silence és una companyia que fabrica motos elèctriques amb tecnologia pròpia i que té entre els seus socis Repsol, Caixa Capital Risc, el CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial, entitat pública que depèn del ministeri d'Economia i Competitivitat) i, des del mes d'octubre del 2018, MGS Seguros. La companyia va llançar l'any passat al mercat el seu primer model per a particulars, la S01, i ja fabricava altres models per a companyies de moto compartida com Acciona.

stats