Economia 16/06/2014

El jutge demana tres anys de presó per l'excúpula de Novacaixagalicia

És el segon cas que es jutjarà per les prejubilacions milionàries després de Caixa Penedès

Agències
1 min
Un client protesta davant una sucursal de Novagalicia Banco pel fet de considerar-se estafat amb les participacions preferents.

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció demana condemnes de tres anys de presó per a l'excúpula de Novacaixagalicia pel cobrament indegut de prejubilacions milionàries. Segons el Ministeri Públic, els màxims dirigents de l'entitat gallega -rescatada amb 6,227 milions d'euros de diners públics- es van embutxacar 18,9 milions d'euros per aquest concepte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Fiscalia acusa l'ex copresident Julio Fernández Gayoso, l'exdirector general José Luis Pego, l'exdirector general adjunt Javier García de Paredes, l'exresponsable del Grup Immobiliari, Gregorio Gorriarán, un responsable de l'oficina d'integració, Óscar Rodríguez i l'advocat Ricardo Prados d'apropiació indeguda i administració deslleal o, alternativament, d'estafa. També exigeix als acusats que tornin els 18,9 milions d'euros que van cobrar, una multa, i la inhabilitació.

Segons l'escrit d'acusació, els imputats "van acordar, moguts per la clara intenció d'obtenir un important benefici patrimonial, introduir diverses millores econòmiques en els seus contractes d'Alta Direcció que els garantissin una quantiosa liquidació i rendes vitalícies futures en el cas de produir-se la seva previsible sortida de l'entitat creditícia".

El cas és molt similar al dels cinc exdirectius de Caixa Penedès jutjats recentment a l'Audiència Nacional per les seves jubilacions milionàries. En el seu cas, van admetre la seva culpabilitat i van tornar els dineres per evitar condemnes que els portessin a la presó.

stats