Inversió

L'ICF entra amb 10 milions al segon fons d'Asabys

L'objectiu és potenciar les 'start-ups' catalanes de tecnologia mèdica i biofarmàcia

2 min
Els socis d'Asabys.

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF) –l'entitat financera de la Generalitat– ha invertit 10 milions d'euros en el segon fons d'Asabys, Sabadell Asabys Health Innovation Investments II, segons ha informat aquest vehicle inversor. Així, l'ICF, que ja va invertir en el primer fons d'Asabys l'any 2019, confirma el seu interès per invertir en companyies de tecnologia mèdica i biofarmàcia, la recerca mèdica i la transferència tecnològica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, una de les línies principals de l'entitat en l'àmbit del capital risc és la inversió en fons de gestores independents (com és el cas d'Asabys), que inverteixen en empreses catalanes en l'àmbit de les ciències de la salut.

El segon fons d'Asabys, dotat amb 200 milions d'euros, ja ha fet tres operacions des del llançament a principis d'any. Dues d'aquestes inversions han estat en empreses amb seu a Barcelona, DeepUll i OrikineBio, i la tercera a Gradient Denervation Technologies, amb seu a París.

Per a Irene Bertran, directora de capital risc de l'ICF, la política d'inversió d'Asabys en l'ecosistema biotech "enllaça amb la missió de l'ICF de secundar i fer valdre la recerca mèdica i la transferència tecnològica en salut i ciència a Catalunya, especialment en etapes de desenvolupament molt primerenques". Per la seva banda, el soci fundador d'Asabys, Josep Lluís Sanfeliu, considera que l'entrada de l'ICF dona suport a la feina feta per la gestora des de l'any 2018 i és "un reflex de l'enorme potencial de l'ecosistema en l'àmbit biotecnològic, la tecnologia mèdica, el diagnòstic i les solucions de salut digital", elements que defineixen l'estratègia inversora d'Asabys.

El 'hub' de Barcelona

Catalunya i Barcelona s'han posicionat els últims anys com un hub mèdic important a Europa. Les start-ups de salut van captar 445 milions d'euros d'inversió el 2022, una xifra que és un 87% superior a la de l'any anterior. Aquest mes de setembre Barcelona acull per primera vegada dues de les conferències de salut més destacades del món, amb Asabys com a patrocinador principal.

Aquestes conferències són LSI Europe 23, de salut i tecnologia, on està previst reunir inversors, fundadors i executius de primer nivell del sector; i Biospain, un dels principals esdeveniments de biotecnologia del sud d'Europa.

stats