Economia 20/03/2017

MedLumics tanca una ronda de finançament de 34 milions d'euros

Amb aquesta inversió, la companyia participada per La Caixa i Ysios Capital podrà llençar al mercat un catèter que incorpora alta tecnologia

Albert Cadanet
1 min
Eduardo Margallo, fundador de MedLumics.

BarcelonaMedLumics, ha tancat una ronda de finançament de 34,4 milions d'euros. Des de la companyia asseguren que es tracta de la major ronda en la història del sector de la tecnologia mèdica a Espanya i una de les més destacades a nivell europeu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dues empreses catalanes, La Caixa i el fons d'inversió Ysios Capital, estan entre les empreses que han participat en l'ampliació de capital, a la qual també han acudit Edmond de Rotschild Investment Partners (EdRIP), Seroba Life Sciences i Innogest Capital. Tant La Caixa com Ysios ja havien participat en una ampliació de 3,5 milions en la companyia el 2011.

Gràcies a aquesta quantitat, MedLumics podrà llançar al mercat el seu catèter, que té per nom AblaView. Es tracta d'un tub que incorpora un xip per tractar malalties cardíaques i que permet als metges veure en temps real i de manera directe l'efecte de les teràpies a les que sotmeten els pacients.

A conseqüència d'aquesta ronda, al consell d'administració de MedLumics s'hi incorporaran noves figures. Juntament amb el seu fundador, Eduard Margallo i el representant d'Ysios Capital, Josep Lluís Sanfeliu, s'hi afegiran les figures d'Olivier Litzka (representant d'EdRIP), Claudio Rumazza (per Innogest) i James Greene (per part de Seroba).

stats