Economia 30/06/2017

Mercedes Daurella accepta dos anys de presó per haver defraudat 1,5 milions

L'empresària va fer veure que vivia a Mònaco entre els anys 2011 i 2013

Ara
1 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

BarcelonaL'empresària i accionista de Cobega, Mercedes Daurella, ha arribat a un acord amb la fiscalia i accepta dos anys de presó per defraudar 1,5 milions d'euros a Hisenda, segons a informat l'agència Efe. Daurella va fer veure que vivia a Mònaco entre els anys 2011 i 2013, on va tributar els seus dividends de Cobega d'una forma "notòriament reduïda", com ha indicat el fiscal Miquel Àngel Pérez de Gregorio.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En l'acord, l'empresària també accepta una multa d'un milió d'euros, que corresponen al 65% de la quota que va defraudar utilitzant dues societats instrumentals domiciliades als Països Baixos i al Carib.

No obstant, Daurella no té antecedents penals. Com que es tracta d'una pena igual o inferior a dos anys, evitarà la presó una vegada sigui ferma la sentència i s'hagi ratificat l'acord entre totes les parts: la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat, l'advocat de la Generalitat i la defensa de l'empresària.

En total, Daurella va defraudar 1,1 milions per no haver presentat la declaració de l'IRPF i vora 400.000 euros en les seves declaracions de l'impost sobre el patrimoni. No va ser fins a l'octubre del 2016 quan la Fiscalia de Delictes Econòmics es va querellar contra Daurella, després que el jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona va obrir una investigació per sis delictes contra Hisenda.

stats