Obituari
Economia 05/08/2023

Mor Xavier Gabriel, propietari i fundador de La Bruixa d'Or

La seva administració és la que ven més loteria d'Espanya

ARA
2 min
Xavier Gabriel: "Quan em diuen 'no', m'esperonen a provar"

El propietari i fundador de l'administració La Bruixa d'Or, Xavier Gabriel, ha mort aquest dissabte als 66 anys, segons l'ACN. L'empresari va ser pioner en la venda de dècims per internet, va aconseguir convertir l'empresa en l'administració d'Espanya que ven més loteria. Gabriel ha rebut desenes de premis per la seva tasca empresarial, entre els quals destaca el premi a l'Emprenedor de l'Any del 1999.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gabriel va treballar a la banca fins als 27 anys, moment en què va fer el salt a altres negocis. A més de la seva tasca com a empresari, també va ser clau per introduir el ràfting a la comarca del Pallars Sobirà. El propietari de l'administració també era conegut per la seva excentricitat. L'any 2006 va anunciar que volia convertir-se en el primer turista espacial espanyol. Va assegurar que ho faria en un vol de l'empresa Virgin Galactic a finals del 2008. No va ser així. Tot i això, l'any 2011, en una entrevista a La Vanguardia, va insistir que mantenia la promesa de fer el viatge "en un termini màxim d'un any".

Xavier Gabriel no sempre va mantenir una bona relació amb els veïns de Sort. L'any 2017, després del referèndum de l'1 d'octubre, va assegurar que traslladaria la seu social de La Bruixa d'Or fora de Catalunya. En aquell moment, però, no tenia clar on se l'enduria i deia que aniria a Madrid, Navarra o València. Això va crear un divorci entre la capital del Pallars Sobirà i ell. De fet, Gabriel va decidir tancar la seva administració els caps de setmana, en un gest que va generar polèmica. "Ho fa per fotre la punyeta al poble", assegurava el propietari d'una botiga de Sort a l'ARA l'any 2018. Un altre comerciant assegurava que ho feia com a venjança personal cap a un poble que es va posicionar "en contra de les seves dèries antiindependentistes".

stats