Economia 04/09/2020

Naturgy doblarà la seva presència a Austràlia amb una inversió de 219 M€

L'energètica aixecarà un parc eòlic amb Snowy Hydro amb un 75% de l'energia ja venuda a 15 anys

Ara
1 min
Seu central de Gas Natural Fenosa, a Barcelona

BarcelonaNaturgy doblarà la seva presència a Austràlia amb la construcció d'un parc eòlic a l'estat de Victòria, conjuntament amb Snowy Hydro, segons ha informat aquest divendres la companyia energètica catalana. La inversió del projecte serà de 219 milions d'euros.

Naturgy canalitzarà aquesta inversió a través de la seva filial mundial de generació, Global Power Generation (GPG), propietat un 75% de Naturgy i un 25% de Kuwait Investement Authority (KIA).

La previsió és que aquest parc eòlic, denominat Ryan Corner, entri en funcionament el segon semestre del 2022, segons ha informat Naturgy. Ryan Corner és el tercer projecte desenvolupat per Naturgy a Austràlia a través de GPG i consisteix en un contracte PPA (acord de compravenda d'energia) a 15 anys pel 75% de l'energia produïda.

Amb aquest projecte, Naturgy assolirà una capacitat renovable de més de 500 MW al país, comptant el parc eòlic Crookwell 2 (96 MW), actualment en funcionament, i el de Berrybank Stage-1 (180 MW), que estarà operatiu pròximament.

Naturgy, a més, ultima l'autorització de diversos projectes renovables a Austràlia que podrien suposar el desenvolupament de més de 400 MW de capacitat addicional, cosa que suposaria augmentar un 150% la seva capacitat instal·lada actualment al país, i es convertiria així en un dels productors independents d'energia eòlica més importants de l'illa.

En un termini de tres anys, la companyia preveu arribar a una capacitat total de més de 1,3 GW a Austràlia, "un dels països més atractius per invertir en renovables".

stats