Economia 20/03/2018

Nostrum admet els riscos de la seva criptomoneda per als inversors

Avisa que els diners "no estan garantits" i que l'empresa es desentén de les possibles pèrdues

àlex Font Manté
1 min
Quirze Salomó en l’estrena borsària de Home Meal.

BarcelonaHome Meal Replacement, l'empresa catalana propietària dels restaurants Nostrum, admet els riscos que tenen els Meal Tokens, la criptomoneda que llançarà en les properes setmanes i amb la qual vol obtenir 50 milions d’euros per finançar el seu creixement.

En el fulletó d’emissió de la criptomoneda, l’empresa dirigida per Quirze Salomó admet, entre d'altres coses:

  • Que els diners que s'inverteixin en Meal Tokens "no estan garantits" i que "en un cas extrem es poden perdre per complet".
  • Que alguns dels projectes que es finançaran amb els diners obtinguts "estan basats en suposicions que podrien acabar sent massa optimistes o simplement poc realistes".
  • Que Home Meal Replacement "nega expressament qualsevol responsabilitat en qualsevol pèrdua" o "perjudici" que puguin patir els inversors.
  • També rebutja cap tipus de responsabilitat en cas que la informació del fulletó contingui "qualsevol error o omissió".
  • Finalment, reconeix que hi ha el risc que la regulació de les criptomonedes evolucioni "de manera desaforable" a qui compri aquest tipus de producte. "En cap cas els compradors estan protegits en un nivell comparable a quan inverteixen en un producte financer plenament regulat".

Nostrum es troba en ple 'road show' de presentació de la seva ICO ('Initial Coin Offering', que és com es denomina tècnicament l'emissió d'una nova criptomoneda). La companyia preveu fer la ICO a finals d'abril. La col·locació en principi es farà només entre inversors privats als quals la companyia convidarà directament a participar.

Els reguladors de la borsa han posat les criptomonedes sota sospita i han emès diferents alertes per considerar que tenen riscos importants.

stats