Turisme

Port Aventura tanca el 2022 traient múscul davant una possible venda

El 'resort' va més que triplicar els beneficis l'any passat, fins a arribar als 30 milions d'euros

ARA
2 min
Port aventura

BarcelonaEls fons Investindustrial i KKR, copropietaris de Port Aventura, tenen ara una nova dada per seduir possibles inversors interessats en la compra del resort turístic. El parc d'atraccions va més que triplicar beneficis l'any passat, fins als 30,8 milions d'euros, després de facturar 277 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat El País aquest dimarts, amb dades del Registre Mercantil, aquestes són les xifres que va registrar Paesa Entertainment Holding SL, la companyia que engloba els diferents parcs temàtics i hotels del recinte. Són els resultats comptables d'un any en què més de cinc milions de persones van visitar les instal·lacions, davant els 3,4 milions de turistes del 2021.

L'ocupació dels hotels també va ser superior a la de l'any anterior, amb un nou rècord de dies d'obertura i habitacions ocupades gràcies a una sòlida demanda nacional i la recuperació del client internacional, segons destaca la companyia en l'informe de gestió. La companyia va tancar l'exercici amb 91 milions d'euros en tresoreria i 15 milions d'euros en pòlisses i línies de circulant no disposades.

El cert és que es tracta del primer gran any per al resort després d'entrar en pèrdues l'any 2020 a causa de la pandèmia. L'any 2021 va ser de transició, amb un benefici de 8,8 milions d'euros, i el 2022 de completa recuperació, ja que la facturació de 277 milions supera amb escreix els 241 milions del 2019, l'any previ a l'esclat de la pandèmia i any en què va guanyar 41,3 milions i va atraure 5,2 milions de persones.

El parc aviat complirà 30 anys i va alçar-se en terrenys dels municipis de Vila-seca i Salou amb l'objectiu de convertir-se en el gran parc temàtic de Catalunya, després que Disney decidís instal·lar a París el parc que volia obrir a Europa.

D'entre les inversions de l'any passat destaquen la construcció de la nova atracció Uncharted, amb un total de 25 milions d'euros, i el llançament d'una línia de negoci per gestionar hotels a la Costa Daurada. La setmana passada Port Aventura va obrir una segona atracció de realitat virtual de lliure moviment.

L'eventual venda del parc va transcendir a mitjans de setembre, després de saber-se que els fons Investindustrial i KKR, que tenen respectivament el 50,1% i el 49,9% del conglomerat turístic, estarien temptejant el mercat per vendre el complex, segons va avançar Cinco Días.

stats