Turisme

Possibles retards a l'Imserso: diversos recursos deixen 900.000 viatges en l'aire

Les agències de viatges critiquen la falta de previsió en la convocatòria dels lots

ARA
2 min
Imatge de la platja de Lloret de Mar, una de les que hi ha en aquest municipi de la Costa Brava, on es tancarà el cicle de trobades sobre turisme.

BarcelonaLa venda dels 886.269 viatges per a gent gran que l'Imserso va convocar al juny per a la temporada turística 2023-2024, que ha d'arrencar aquest mes de setembre, pot patir retards d'alguns mesos. L'adjudicació en exclusiva dels tres lots de viatges a la mateixa empresa, Ávoris, està en l'aire després que tres consorcis que van quedar fora del concurs, Soltour, Nautalia i Mundiplan, hagin impugnat el procés davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La taula de contractació de l'Imserso va atorgar a aquesta companyia mallorquina el lot de la costa peninsular, amb 443.887 places; el de la costa insular, amb 230.039 places, i el de turisme d'escapada i de procedència europea, amb 212.343. Els preus de cada lot ascendien a 32, 24 i 15 milions d'euros, respectivament.

L'Imserso ja va desestimar a principis d'agost les al·legacions presentades per Soltour, que afirmava "no estar d'acord amb certs paràmetres", i va instar aquest consorci a elevar les seves peticions al Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, un camí que també van emprendre Nautalia i Mundiplan, també descartats en el procés d'adjudicació.

Aquests grups tenien temps fins al 25 d'agost per recórrer la licitació davant del tribunal, que disposa d'un termini de deu dies per decidir si admet a tràmit els recursos. Fa dos anys, la impugnació de concurs davant la mateixa autoritat judicial va endarrerir el programa de viatges fins al gener del 2022.

"El tema és que l'administració ha trigat massa a obrir el concurs i no va preveure que podien haver-hi recursos en l'adjudicació. Estem anant a última hora i ara això perjudicarà el client, perquè retardarà el període de venda. No sortirà a la venda al setembre, pot tardar dos o tres mesos", lamenta el president de la patronal de les agències de viatges Acave, Jordi Martí, en declaracions a l'ARA.

stats