Economia 06/12/2018

El Prat es consolida com el sisè aeroport d'Europa en passatgers, just per darrere del de Barajas

El trànsit aeri va augmentar a Barcelona un 7% l'any passat

Ara
1 min
Aquest any gairebé 34 milions de passatgers ja han passat pel Prat, una xifra que podria arribar als 50 milions el 2018.

BarcelonaEl Prat es consolida com el sisè aeroport amb més volum de passatgers a la Unió Europea després de créixer un 7% el 2017, segons dades que ha fet públiques aquest dijous l'oficina estadística europea Eurostat. En total van passar per l'aeroport de Barcelona 47 milions de passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Prat se situa just per darrere del de Madrid-Barajas, que l'any passat va registrar 52 milions de passatgers, un augment del 6%. Els tres aeroports més concorreguts a la UE van ser el de Heathrow a Londres, el Charles de Gaulle de París i el de Schiphol a Amsterdam.

En conjunt, el trànsit aeri dels països de la UE va créixer un 7% el 2017, amb més de 1.000 milions de passatgers. D'aquests, gairebé la meitat viatjaven entre països de la UE, mentre que només un 17% es movien dins un mateix estat.

Els aeroports que van registrar els augments més importants van ser el de Varsòvia, amb un 23% més, i els de Lisboa i Praga, tots dos amb un 19%.

stats