Economia 22/05/2014

El president de Freixenet dirigirà la nova Cambra de Comerç d'Espanya

El govern espanyol proposarà Josep Lluís Bonet per presidir l'entitat que substituirà el Consell Superior de Cambres

Agències
1 min

BarcelonaEl govern espanyol elegirà Josep Lluís Bonet, president de Freixenet i del Fòrum de Marques Famoses, per dirigir la nova Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya. Aquesta entitat s'ha de constituir abans del 31 de gener del 2015 i substituirà el Consell Superior de Cambres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest nou organisme, amb Josep Lluís Bonet al capdavant, serà el responsable de desenvolupar el Pla Cameral d'Internacionalització, que el ministeri d'Economia i Competitivitat renovarà i aprovarà anualment. També es desenvoluparà un programa de suport a la competitivitat de les pimes en els mercats internacionals en col·laboració amb totes les cambres nacionals.

La nova llei de cambres preveu que la nova entitat sigui una eina per obrir portes a les pimes en els mercats internacionals insistint en aspectes per millorar la presència institucional comercial d'Espanya a l'exterior.

L'estructura de la nova Cambra

El càrrec que assumirà el president de Freixenet no comporta remuneració i haurà de ser ratificat per la majoria del ple que formarà la nova Cambra. El ple estarà format per 78 vocals amb representació de les cambres de cada comunitat autònoma. D'aquests 78, 28 llocs els ocuparan representats de les grans empreses que el ministeri d'Economia designi com les que més contribueixen i facturen i com les més representatives dels diferents sectors de l'activitat econòmica.

A més, també hi haurà nou representats d'organitzacions empresarials, deu de ministerials, dos de les Federacions de les Cambres Espanyoles a l'exterior i dos en nom de les organitzacions d'autònoms.

stats