Economia 01/05/2018

Nostrum duplica les pèrdues el 2017, fins als 3,4 milions

La companyia explica que ha iniciat actuacions per aconseguir generació de caixa i resultats operatius positius i equilibrar el fons de maniobra

Xavier Grau
2 min
El president i conseller delegat de Home Meal, Quirze Salomó.

Home Meal Replacement, la companyia dels restaurants Nostrum, va tancar el 2017 amb unes pèrdues de 3,4 milions d’euros, més del doble que l’any anterior, quan els números vermells van ser d’1,5 milions, segons els resultats que l’empresa que presideix Quirze Salomó va presentar ahir al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), on cotitza. Les pèrdues van augmentar el 2017 malgrat l’increment de la facturació, que va arribar a 15,2 milions d’euros, enfront dels 14,4 milions d’euros de l’any anterior, un 5,4% més.

En un comunicat de premsa la companyia va informar d’unes vendes de 27,8 milions d’euros el 2017, un 11% més que l’any anterior. Aquestes vendes inclouen tant les de la empresa com les de les seves franquícies i masterfranquiciats, segons s’explica en l’informe de gestió presentat al mercat borsari. “La venda del perímetre del Grup Nostrum de tots els seus restaurants, tant de gestió pròpia com de franquiciats i masterfranquiciats, ha arribat als 27,8 milions d’euros”, es detalla.

Del total d’aquestes vendes, un 95% corresponen al mercat espanyol i un 5% es van generar a França, país on la companyia de restaurants ha començat la seva expansió internacional.

L’empresa va generar un resultat d’explotació recurrent (abans d’amortitzacions, interessos i extraordinaris) de poc més d’1 milió negatiu, però un 16% millor que l’any anterior. A més, va indicar que la millora d’aquest resultat d’explotació negatiu es va accelerar el quart trimestre, un 40% superior al del mateix període de l’any anterior. “Aquestes dades reflecteixen una maduració de la inversió feta a la companyia els últims anys, que genera més capacitat productiva i obre nous mercats; i l’esforç de l’equip en l’optimització de despeses iniciada l’últim trimestre de l’any i que continuarà el 2018”, indica l’empresa en l’informe de gestió.

Reforç del balanç

La companyia explica que ha iniciat actuacions per aconseguir generació de caixa i resultats operatius positius i equilibrar el fons de maniobra. També anuncia una emissió de bons per reestructurar el deute financer i que tinguin menys pes les obligacions a curt termini, a més de la posada en circulació de la seva pròpia criptomoneda per valor de 50 milions d’euros.

stats