Economia 06/04/2015

Rajoy, sobre les dades d'atur i d'afiliació a la Seguretat Social: "Estem davant el millor març de la història"

El president espanyol, en una entrevista a RNE, insisteix que manté la promesa de crear tres milions de llocs de treball si és reelegit

Ara
2 min

MadridEl govern espanyol ja va pronosticar que les dades d'atur i d'afiliació a la Seguretat Social d'aquest març serien "molt positives". I les xifres publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ho han confirmat. En una entrevista a RNE, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit, "amb absoluta franquesa", que està "molt content" amb les "sensacionals" dades perquè tant en afiliació com en reducció de l'atur són "les millors de tota la sèrie històrica". "Mai hi ha hagut un mes de març així -ha insistit-. Estem davant del millor març de la història".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy està "molt content" per qui ha trobat feina, però sobretot perquè considera que són unes xifres que "transmeten una fundada esperança per trobar una feina per a qui encara no ho ha aconseguit". El govern del PP segueix amb la previsió de la creació de més de mig milió de llocs de treball aquest 2015 i un total de tres milions si és reelegit en les eleccions generals. El president espanyol ha insistit que manté aquesta promesa.

Seguint amb els missatges electoralistes, ha assenyalat que quan va arribar a la Moncloa es va trobar amb la creació d'un 9,2% més d'atur, i que ara s'està reduint a un ritme del 7,2%.

Una previsió de creixement per sobre del 2,4%

Rajoy no ha volgut revelar encara quina serà la previsió de creixement que enviaran a Brussel·les a finals de mes, quan els toca remetre el pla d'estabilitat. Si bé en els pressupostos està inclosa una previsió de creixement del 2% del PIB, el president espanyol ja va avançar durant el debat de política general al Congrés que seria d'un 2,4%. Aquest dilluns ja l'ha situat per sobre i ha recordat que el Banc d'Espanya situa la xifra al 2,8%. Alguns analistes consideren que podrien anar més enllà i apostar directament per un 3% després d'un balanç positiu de la majoria d'indicadors macroeconòmics durant el primer trimestre i un ritme de creixement del 0,8% de gener a març d'aquest any.

"És probable que la previsió sigui per sobre del 2,4% i que sí que es creïn els mig milió de llocs de treball. Estem animats. Les últimes dades que hem rebut ens fan estar molt contents", ha dit Rajoy, si bé ha advertit que "no es poden tirar campanes al vol encara". Tot i això, confia que Espanya sigui "el país de la UE amb més creixement econòmic" aquest 2015 i, "sense cap mena de dubte", el que crearà més llocs de treball.

stats