Economia 01/07/2019

Renfe desembarca a França

L'operadora ferroviària planeja entrar al mercat del país veí el 2020

Laia Forès
1 min
Un tren AVE circulant per Catalunya en una imatge d'arxiu.

MadridLa liberalització del sector ferroviari a Espanya pot tenir un gran impacte en Renfe, que haurà de fer front per primera vegada a la competència d'altres empreses. Però l'operadora espanyola planeja compensar-ho impulsant la seva internacionalització a França, on té previst desembarcar el 2020 per fer-li la competència a SNCF. Segons fonts del sector, Renfe obrirà properament una oficina a Lió per preparar la seva entrada a l'alta velocitat francesa a partir del desembre de l'any que ve. La primera línia que Renfe operarà a França podria ser la de Lió-Marsella.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, Renfe ja ha començat a tramitar els permisos necessaris davant les autoritats franceses per poder operar en les línies d'alta velocitat del país. L'empresa espanyola ja disposa de trens S100, del grup Alstom, homologats per operar a França. Al seu torn, l'operadora francesa també ha anunciat que té intenció d'entrar al mercat espanyol. A l'estat espanyol, els nous operadors podran començar a operar el 14 de desembre del 2020.

Segons fonts del sector, el consell d'administració de Renfe aprovarà aquest dilluns el seu desembarcament a França. És un pas endavant en els seus projectes d'internacionalització. La companyia ferroviària ja treballa a l'Aràbia Saudita en un projecte per unir les ciutats de la Meca i Medina. També va entrar l'any passat al mercat nord-americà, on va aconseguir l'adjudicació de la construcció de la línia entre Houston i Dallas, que també operarà Renfe quan es posi en marxa.

stats