ENTITATS FINANCERES
Economia 14/07/2011

Salgado no està d'acord amb els criteris dels tests de solvència

La vicepresidenta econòmica creu que no té sentit que les noves proves de solvència no tinguin en compte les reserves que han acumulat els bancs per fer front a eventualitats financeres, segons publica el diari alemany 'Suddeutsche Zeitung'

Redacció
1 min

BarcelonaLa ministra d'Economia, Elena Salgado, ha criticat els criteris dels tests de resistència a la banca, els resultats dels quals coneixerem demà, malgrat que tot apunta que algunes entitats espanyoles han suspès. Salgado, en una entrevista al rotatiu alemany Suddeutsche Zeitung, explica que considera que no té sentit que els exàmens aplicats per l'autoritat bancària europea no comptin com a fons propis les reserves que els bancs espanyols han anat acumulant per fer front a eventuals pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes reserves van ser àmpliament alabades a l'inici de la crisi per la majoria d'institucions financeres mundials, que van destacar la bona feina feta pel Banc d'Espanya. En aquell moment es va considerar que les reserves que la institució governada per Miguel Ángel Fernández Ordóñez obligava a acumular als bancs i caixes espanyols havien servit per amortir els efectes de la crisi al sector. Ara, però, aquestes reserves no es consideren als tests d'estrès com a capital bàsic.

La ministra d'Economia assegura en l'entrevista al rotatiu alemany que si les proves de resistència incorporessin el criteri d'aquestes reserves específiques, les entitats espanyoles aprovarien sense problemes. A més, Salgado es fa ressò que el 95% del sector financer espanyol es presenta a les proves, mentre que la resta de països no examinen tots els seus bancs als tests.

stats