Economia 19/05/2018

ACS pren el control d’Abertis

Marcelino Fernández Verdes, mà dreta de Florentino, relleva Salvador Alemany a la presidència

Dani Cordero
2 min
SA

BarcelonaCanvi d’etapa a Abertis. El consell d’administració del grup d’infraestructures va protagonitzar ahir un canvi radical després que Atlantia i ACS, a través de Hochtief, s’hagin convertit en els nous accionistes de la companyia en imposar-se en l’opa conjunta que van llançar sobre la companyia. L’actual president i històric executiu de la companyia, Salvador Alemany, va abandonar-lo vint anys després d’entrar-hi. El substituirà en el càrrec Marcelino Fernández Verdes, mà dreta de Florentino Pérez. L’executiu compatibilitzarà el càrrec a Abertis amb el de conseller delegat d’ACS i de Hochtief, i de president de la filial australiana del grup Cimic. Gràcies a aquesta profusió de càrrecs, Fernández Verdes és l’executiu més ben retribuït de l’Íbex.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una vegada superada l’opa, Abertis, ACS i Atlantia van materialitzar l’acord segons el qual estableixen la seva aliança durant un període mínim de deu anys. Així i tot, podran començar a vendre títols a partir del cinquè any. Queda pendent la transferència dels títols d’Abertis a una societat hòlding creada per ACS, Hochtief i Atlantia. Aquesta operació, però, no serà possible fins que Hochtief no disposi del 100% de les accions. Preveu pagar 18,36 euros cada acció.

Aljaro, ratificat

Fins fa poc, CriteriaCaixa era el primer accionista de la companyia amb un 21,3% de les accions. Ara els seus cinc consellers (entre ells Alemany) han abandonat l’òrgan de govern de la companyia. Cinc membres més sortiran, i només tres continuaran. Francisco Aljaro, un dels directius més veterans del grup i amb el càrrec de director general des que Francisco Reynés va abandonar el grup concessionari, ahir va ser ratificat en el càrrec i tindrà un lloc en el nou consell d’administració.

Per part de Hochtief, que controla el 78,79% de la companyia, s’han incorporat al consell d’administració, a banda de Martínez Verdes, Peter Sassenfeld, Nikolaus Graf von Matuschka, José Ignacio Legorburo, Ángel Muriel, Peter Coenen, Georg von Bronk, Javier Carreño, Rudolf Bräunig i Mischa Horstmann.

stats