Economia 13/12/2018

Seat desenvoluparà un cotxe elèctric petit per al grup Volkswagen

Serà la base a partir de la qual es fabricaran els futurs models de la marca

Europa Press
2 min
Audi comença la preproducció de l’A1 a Catalunya

MadridSeat ha rebut l'encàrrec del grup Volkswagen d'habilitar la cadena de muntatge per a un automòbil elèctric petit que pugui servir per a totes les marques del consorci automobilístic alemany. La direcció del grup va anunciar aquest projecte a la firma catalana durant la reunió del comitè d'empresa mundial que va tenir lloc la setmana passada a Wolfsburg (Alemanya), segons han comunicat els sindicats UGT i CCOO.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova plataforma que desenvoluparà Seat rep el nom intern de Small BEV (cotxe petit elèctric) i serà la base a partir de la qual es fabricaran els models de cotxes elèctrics més petits de totes les marques del grup. La UGT i CCOO remarquen que la marca catalana ha aconseguit l'assignació del desenvolupament de la plataforma per als pròxims cinc anys, i no la fabricació.

La marca Seat a la Xina, el 2021

D'altra banda, Seat, Volkswagen Group China i JAC també van signar el novembre passat un acord pel qual les tres companyies aprofitaran la seva força tecnològica i de producte per desenvolupar una plataforma per a vehicles elèctrics. Així, JAC Volkswagen llançarà la marca Seat a la Xina el 2021 i treballarà de manera conjunta per electrificar vehicles de la marca catalana.

Per la seva banda, el consorci automobilístic Volkswagen ha ampliat de 10 a 15 milions de vehicles la previsió de producció de la primera onada de vehicles electrificats basats en la plataforma modular MEB, que es prolongarà entre el 2019 i mitjans de la pròxima dècada.

Així, al final del pròxim exercici es començarà a produir el model elèctric ID, basat en la plataforma MEB, que suposarà el tret de sortida a l'ofensiva del consorci en aquest segment, amb què preveu fabricar fins a 15 milions d'unitats amb aquesta plataforma fins a mitjans de la pròxima dècada. En aquesta línia, la marca Volkswagen treballa amb l'objectiu d'assolir un volum de vendes d'un milió de vehicles elèctrics a l'any a tot el món, "com a molt tard", per a l'exercici 2025.

El grup Volkswagen preveu invertir 44.000 milions d'euros en electromobilitat, conducció autònoma, nous serveis de mobilitat i conducció autònoma en vehicles i en les seves plantes fins al 2023. 11.000 milions d'euros d'aquest import corresponen a la marca Volkswagen, que destinarà 9.000 milions de l'import total a la família ID.

stats